Nie ste talent na cudzie reči? Nevadí! V týchto krajinách Európy sa uchytíte najlepšie

Nie každý dostal do vienka schopnosť ľahko a rýchlo sa učiť cudzie jazyky. Ak však aj tak uvažujete o tom, že sa presťahujete do zahraničia, v niektorých krajinách to budete mať omnoho jednoduchšie ako v iných. V čom je rozdiel?

18.10.2022 06:00
debata (1)

Dalo by sa povedať, že dnes je celosvetovým dorozumievacím jazykom angličtina. Učia sa ju deti v školách takmer po celom svete a aspoň základy má veľká časť sveta a väčšina Európy.

V niektorých európskych krajinách sa bežne hovorí anglicky, iné však vyžadujú znalosť miestneho jazyka, už len aby ste aby mohli požiadať o pobyt.

Ak teda hovoríte obstojne po anglicky, no učiť sa ďalšiu reč sa vám nechce, alebo jednoducho na to „nemáte bunky“, môžete si stále vybrať zo širokého diapazónu krajín, kde domáci ovládajú angličtinu a budete sa vedieť hneď od začiatku dorozumieť.

Ľudia hovoriaci po anglicky od narodenia podľa prieskumov notoricky slabí v učení sa cudzieho jazyka, uvádza Euronews.

Štúdia Európskej komisie z roku 2020 zistila, že 62 percent opýtaných Britov nevie hovoriť žiadnym druhým jazykom. V EÚ vie 56 percent ľudí hovoriť aspoň jedným ďalším.

cestovanie, cestovateľ, ruksat, travel, turista, turistika, dovolenka, záliv, muž, objvavovanie, zážitky, dobrodružstvo Čítajte viac Tridsiatnik navštívil všetky krajiny sveta. Ako svoje cesty celých 10 rokov financoval?

V štúdii InterNations o obavách vysťahovalcov pred presťahovaním do zahraničia bola najväčším strachom jazyková bariéra.

Ak sa teda chcete presťahovať do Európy, ale obávate sa jazykových bariér, je dobré uprednostniť krajiny, kde sa bežne dohovoríte anglicky.

Index znalosti angličtiny vydaný globálnou vzdelávacou spoločnosťou Education First (EF) odhaľuje najlepšie krajiny v Európe, ktoré hovoria po anglicky.

EF zhromaždila výsledky anglických testov 2 miliónov ľudí na celom svete, vrátane z 35 európskych krajín, aby ich klasifikovala. Každá krajina získala hodnotenie z 800 bodov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cudzia reč