Pokračovanie článku: Žiadne Rusko? Kdeže! Biznis je biznis: Európske aerolínie našli spôsob, ako obnoviť lety do Ruska

Prečo obnovuje lety do Ruska?

„Letecká spoločnosť obnovuje svoju prevádzku do Moskvy, aby uspokojila dopyt cestujúcich, ktorí chcú letieť do a z Ruska v súlade s dohodou o leteckej doprave medzi týmito dvoma krajinami,“ uvádza Wizz Air v komentári na Facebooku.

Od 3. októbra sú k dispozícii priame lety medzi medzinárodným letiskom Abu Dhabi (AUH) a moskovským medzinárodným letiskom Vnukovo (VKO) za spiatočnú cenu približne 240 eur.

Rozhodnutie Wizz Air si vyslúžilo u verejnosti pobúrenie: „Takmer pol roka je [Ukrajina] v plnej vojne s [Ruskom], pol roka ukazujeme svetu ruský terorizmus a snažíme sa prinútiť spoločnosti, aby prestali sponzorovať nespochybniteľný terorizmus. Zdá sa, že mŕtve deti, zničená budúcnosť miliónov pre @wizzair nestačí,“ píše sa v širokom zdieľanom tweete používateľa @igorlachenkov.

Ďalší používateľ Twitteru @stiaukr dodáva: „@wizzair, môžete nám, prosím, ukázať, aké sú aktuálne výmenné kurzy v rubľoch a životoch na Ukrajine? Už ste si ako sponzor vybrali, na akú raketu umiestnia vaše logo?“

Niektorí sú cynickí, aj pokiaľ ide o ponuku bezplatných letov pre Ukrajincov od Wizz Air: „Aký nechutný krok. Zavraždené deti na Ukrajine ani zničené domy nevrátite voľnými vstupenkami. Namiesto toho to sponzorujete,“ tweetuje @zipitnick.

Iní píšu, že Wizzair „obnovuje lety v krajine agresora. Medzitým ruská armáda ostreľuje moje mesto z jadrovej elektrárne. Podporujete @wizzair jadrový terorizmus?" pýta sa @nastya_lego.

Používatelia Twitteru pridávajú do svojich tweetov hashtag #wizzairsuppor­tsterrorists.

© Autorské práva vyhradené

43 debata chyba
Viac na túto tému: #Wizz Air