Pokračovanie článku: Tri veci, ktoré musíte v Čiernej Hore zažiť: Máte ich na konte všetky?

Objaviť niektorý z národných parkov

Milovníci prírody by sa mali vydať do Národného parku Lovćen, ktorý je domovom viac ako 1300 druhov rastlín. Práve tomuto parku dominuje impozantný vrch, ktorá dal Čiernej Hore historický názov Črna Gora („čierna hora“).

Úchvatnú scenériu ponúka tiež národný park Durmitor s trblietavými ľadovcovými jazerami. Jeho najvyššia hora Bobotov kuk vysoká 2522 metrov je zároveň najvyšším vrcholom krajiny.

Za návštevu určite stojí aj kaňon rieky Tary, ktorý je najhlbším riečnym kaňonom Európy, má 1300 metrov. Pre svoju panenskú prírodu je zapísaný v zozname biosférických rezervácií UNESCO.

Národný park Biogradska gora zasa ponúka nedotknuté lesy. Je jedným z najstarších chránených území v Európe a jeho časť dokonca tvorí rezervácia pralesa – jedného z troch posledných európskych pralesov v Európe. Jeho srdcom je ľadovcové Biogradské jazero.

Skadarské jazero je najväčšou vodnou nádržou na Balkáne, od morského pobrežia ju oddeľuje horský masív Rumija. Žije tu okolo 264 druhov vtákov a je tu najväčšia vtáčia rezervácia v Európe. Oblasť je domovom posledných európskych kolónií pelikánov.

Do čiernohorskej prírody sem dostanete ešte väčšiu chuť vyraziť, keď zistíte, že Čierna Hora dostala prívlastok najekologickejšia krajina sveta. Ekologickosť má dokonca zakotvenú v ústave.

Zátoka Stiniva, ostrov Vis, Chorvátsko Čítajte viac Najlepšie tajné pláže Chorvátska: Raj pre tých, čo hľadajú ticho a pokoj NEPOUZ,  Sicília Čítajte viac Sicília či Sardínia. Pobyty na talianskych ostrovoch sa začínajú na cenovke od 300 eur, ktorý si vybrať? Kotor, Boka Kotorská, Čierna Hora Čítajte viac Čierna Hora dostala ultraluxusný rezort. Je prvý v celej Európe

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Čierna Hora #Boka Kotorská