Gardské jazero vydalo telo mŕtveho otca, ktorý stihol zachrániť syna

Hladina vody v známom talianskom jazere Lago di Garda klesla na najnižšiu úroveň za posledných 15 rokov. Na svedomí to majú historické horúčavy a sucho, ktoré trápi Taliansko.

23.08.2022 10:12
debata (2)
Polostrov Sirmione na Gardskom jazere. Hladina...
Ľudia sa opaľujú na polostrove Sirmione na...
+11Ľudia oddychujú na polostrove Sirmione na...

Extrémne sucho postihlo viaceré oblasti v severnom Taliansku rovnako ako aj obľúbenú turistickú lokalitu, Gardské jazero. Krajina tak zažíva najhoršie sucho za posledných 70 rokov, informuje Standard.

Hrdinský otec

Voda jazera Garda minulý týždeň vydala aj telo Arana Chadu, Brita, ktorý pred časom vyskočil z člna, aby zachránil svojho 14-ročného syna Romana.

Aran Chada z Leicestershire sa minulý mesiac vybral na dovolenku k jazeru Garda so svojou partnerkou a dvoma deťmi, kde mal osláviť svoje 52. narodeniny.

Pod vodou zmizol 22. júla, keď z posledných síl zachránil svoje dieťa. Miestna pobrežná stráž uviedla, že dobrovoľníci teraz po mesiaci, keď voda pre sucho klesla, našli jeho telo v hĺbke 316 metrov pod hladinou.

Aran bol tretím človekom, ktorý v ten týždeň zomrel v jazere.

chorvátsko, dubrovník, leto, pláž, more Čítajte viac Ďalšia časť Chorvátska môže čoskoro čeliť nedostatku pitnej vody. Turisti musia rátať s opatreniami

Pád odhalil bombu

V celej krajine je také sucho, že v oblastiach okolo rieky Pád bol minulý mesiac vyhlásený výnimočný stav.

Najväčšia talianska rieka zásobuje vodou približne 30 percent poľnohospodárskej produkcie krajiny, ale jej hladina v toto leto výrazne klesla.

V dôsledku sucha miestni rybári pred pár dňami našli v jej koryte nevybuchnutú bombu z druhej svetovej vojny.

komáre, hmyz, malária, Čítajte viac Biblická rana? Invázia dotieravého hmyzu v Taliansku: Turisti utekajú, domáci majú dvoch vinníkov Pompeje, Taliansko Čítajte viac Je to barbar! Turista znesvätil pamiatku stoviek mŕtvych: Polícia ho na mieste zatkla NEPOUZ,  Sicília Čítajte viac Sicília či Sardínia. Pobyty na talianskych ostrovoch sa začínajú na cenovke od 300 eur, ktorý si vybrať?

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #sucho #jazero