Najdrahší burger v Chorvátsku stojí 1200 kún, predalo sa len 7 kusov. A kuchár chce cenu zdvojnásobiť

Máte radi kvalitu a luxus? Navštevujete drahé reštaurácie, kde necháte za delikatesy mastnú sumu? A dali by ste za burger 160 eur? Teda vlastne po novom 330?

15.09.2022 06:00
debata (5)

Burger, ktorý ponúka reštaurácia na chorvátskom ostrove Vir, stojí aktuálne vyše 1200 kún, čo je v prepočte okolo 160 eur.

Ani takáto cenovka však podľa majiteľa zariadenia nie je adekvátna a tvrdí, že cenu bude musieť navýšiť – rovno dvojnásobne. Čo je na tejto žemli s mäsom a oblohou také drahé?

Kraken Bar na ostrove Vir ponúka svojim hosťom zjavne veľmi špeciálny burger, píše Poslovni Dnevnik. Fajnšmekri sa naňho musia vyčleniť neuveriteľných 1250 kún, no mladý kuchár Ante Basic, ktorý je tvorcom burgra Vir, tvrdí, že bude túto sumu musieť zvýšiť.

chorvátsko Krk Čítajte viac Osem miest Krku - osem dôvodov, prečo sa vybrať na dovolenku po moste na Zlatý ostrov

Basic si je vraj vedomý toho, že pre mnohých ľudí je cena hamburgeru Vir úplne divoká a nepredstaviteľná, no vysvetlil, že jeho jedlo za tie peniaze stojí, pretože ho vytvoril z top ingrediencií.

Kuchár sa dokonca posťažoval, že vždy, keď si jeho burger niekto objedná a zaplatí 1250 kún, je jeho podnik v strate, keďže prísady sú „neskutočne drahé“.

Preto bude musieť v budúcej sezóne cenu svojej vlajkovej lode zdvojnásobiť. Bude teda stáť 2 500 kún, čiže 330 eur, prezradil Ante pre miestny portál Zadarski.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #burger