Pokračovanie článku: Najdrahší burger v Chorvátsku stojí 1200 kún, predalo sa len 7 kusov. A kuchár chce cenu zdvojnásobiť

Čo teda tento nebotyčne drahý burger obsahuje? Dva druhy prvotriedneho a odležaného hovädzieho mäsa. Samotné pečivo sa vyrába priamo v reštaurácii a je karamelizované hnedým cukrom.

Omáčka Grand Marnier je vyrobená z prvotriedneho koňaku a burger ukrýva aj husaciu pečeň, karamelizovanú cibuľku v červenom víne a šalát pestovany pomocou UV svetla v 100-percentnom balsamico octe.

Burger prekvapí aj anglickým syrom, na dovoz ktorého museli získať špeciálne povolenia, a talianskym syrom známym tým, že dozrieva v jaskyni.

To všetko dopĺňajú cherry paradajky, ktoré sa kúpu vo vinaigrette mandarínkovej omáčke, a celému dielu kraľuje a račí chvost.

Za posledný rok predal Kraken Bar 7 Vir burgerov.

Ante Basic v minulosti veľa cestoval a ochutnal rôzne veci vo všetkých druhoch reštaurácií. Tak sa rozhodol priniesť luxus aj do Chorvátska – jeho burger je najdrahší v krajinách bývalej Juhoslávie, ale zasa nie je najdrahší na svete.

Napríklad v Belgicku si gurmáni môžu objednať burger vyrobený z diamantov a zlatých plátkov, ktorý stojí 30 000 eur.

lietadlo, Željava, Juhoslávia, podzemné letisko Čítajte viac Juhoslovanské letisko ukryté v kopci: Cesta k nemu vedie cez míny, chemikálie a hroziace kolapsy roadtrip, cesta, autom, auto, dvojica, dvaja, dovolenka, kabriolet, cestovanie Čítajte viac More a diaľky: Toto sú 3 najúžasnejšie road tripy v Chorvátsku (+ mapy)

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #burger