Do Chorvátska v septembri? Tu je 6 dôvodov, prečo si dovolenku užijete lepšie ako v lete

Boli ste tento rok na dovolenke v Chorvátsku? Tiež patríte medzi milovníkov jadranského leta? Alebo sa do tejto obľúbenej krajiny ešte len chystáte? Ak ste o septembri v Chorvátsku neuvažovali, máme niekoľko dôvodov, ktoré vám možno pomôžu zmeniť názor.

12.09.2022 06:00
Idyllic hill village of Groznjan view,... Foto:
Pohľad na mesto Grožnjan, ktoré je lákadlom v chorvátskej časti Istrie. Ilustračné foto.
debata

Mnohí domáci, ale aj menej konvenční turisti odporúčajú na návštevu Chorvátska okrem tradičných dvoch najteplejších mesiacov aj svetielkujúce Vianoce, veľkonočné jarné obdobie, no najviac sa ich zhoduje, že top mesiacom je september.

Počasie je v septembri stále veľmi teplé a príjemné, no už nie vriace ako v júli a auguste. Návštevníci sa nonstop nepotia, nemusia len odkväcnuto sedieť v chládku, a môžu vyraziť na výlety.

Chladnejšie rána a chladnejšie noci umožňujú dobre sa v noci vyspať a vstať do nového dobrodružstva. Navyše už býva aj menej či žiadne komárov.

Parenzana, mesto, chorvátsko, kostol, vrch Čítajte viac Bývalá železničná trať Parenzana: Objavili sme Istriu bicyklami namiesto vlaku
Chorvátsko je obľúbeným letným cieľom českých...
V Chorvátsku platia viaceré obmedzenia pre...
+21Prvić

Napriek nižším denným teplotám býva more v septembri – na rozdiel od mája či júna, keď je teplota vzduchu podobná ako koncom leta – stále veľmi príjemne vyhriate na viac ako 20 stupňov a ideálne na plávanie. No najväčšou výhodou septembra je…

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko