Posledné volanie tepla: Kam na letnú dovolenku počas jesene? Októbrové termíny lákajú na nízke cenovky

Sezóna Stredomoria trvá vo väčšine prípadov až do októbra - tieto termíny sú spravidla cenovo výhodnejšie a dovolenkárov poteší aj počet turistov v destinácií. Vrcholom sezóny je tradične leto a jesenné termíny si vyberajú na svoju dovolenku domáci turisti. Navyše jeseň praje poznávacím zájazdom a tzv. citybreakom, ktoré počas leta idú do úzadia práve kvôli letným dovolenkám.

16.09.2022 06:00
NEPOUZ, Malorka, pláž, more, dovolenka Foto:
Na akciové cenovky láka aj španielska Malorka.
debata

Skorá jeseň je výborným termínom na európsku dovolenku – tieto termíny prajú ako plážovej dovolenke, tak aj mestským poznávačkam, tzv. citybreakom.

Počasie je naďalej mimoriadne príjemné a okúpať sa možno vo väčšine prímorských destinácií. Navyše klesajú ceny ubytovania, leteniek, ale aj cenovky priamo v destinácii – rovnako aj počet turistov.

Najobľúbenejšími destináciami sú tradične Rím a Barcelona, ktoré roky kraľujú citbreakovým rebríčkom.

Práve počas septembra a októbra sa k ním vo veľkom pridávajú aj ostatné európske destinácie, ktoré značne kombinujú letné trendy – ukazujú dáta Pelikán.sk.

Do pozornosti sa dostávajú aj pobyty so sprievodcom, ktoré cestovateľom ušetria dodatočné starosti so vstupom na obľúbené pamiatky, navyše ich za krátky čas stihnú prejsť efektívnejšie.

3* Cupido Boutique Hotel, Malorka

Malorka je toto leto a aj skorú jeseň absolútnym hitom slovenských dovolenkárov.

Práve októbrové termíny prinášajú pri španielskom ostrove výhody v počte turistov – na ostrov chodia po rušnom lete plnom zahraničných turistov dovolenkovať domáci a cestovatelia si tak môžu dovolenku vychutnať autentickejšie a najmä pokojnejšie.

Trojhviezdičkový pobyt v hoteli Cupido Boutique na Malorke sa začína na cenovke od necelých 350 eur s ubytovaním na päť nocí. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Viedne či Bratislavy, letiskový transfer a tiež stravovanie formou polpenzie.

Pláž Torrent de Pareis na severe Malorky. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Malorka, pláž, more, dovolenka Pláž Torrent de Pareis na severe Malorky.

4* NH Catania Centro, Sicília

Aj Sicília patrila toto leto k top destináciám slovenských cestovateľov – taliansky ostrov je výbornou kombináciou poznávania a zároveň plážovej dovolenky.

Z Catanie sa dá jednoducho presunúť k Etne, najvyššej aktívnej sopke, či vyššie na sever k dedinám ako napríklad Savoca, kde sa natáčal aj legendárny Krstný otec.

Pobyt na Sicílii sa začína na cenovke od necelých 260 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnutý spiatočný let z Viedne a bufetové raňajky.

Z Catanie sa dá jednoducho presunúť na sopku Etna. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Catania, Sicília, Etna, Taliansko Z Catanie sa dá jednoducho presunúť na sopku Etna.

4* Santa Costanza, Rím

Rím si právom drží až do dnešného dňa titul Večného mesta. Hlavné mesto Talianska priam dýcha históriou, navyše je perfektnou destináciou na jesennú poznávačku – počas leta sa do Ríma tradične vyberá viac turistov, na jeseň si ho cestovatelia užijú pokojnejšie a najmä v príjemnejších teplotách.

Cestovateľom, ktorí chcú objavovať Rím vážne do hĺbky, odporúčajú dovolenkoví špecialisti spoľahnúť sa na sprievodcov.

Štvorhviezdičkový pobyt v Ríme sa začína na sume od necelých 460 eur s ubytovaním na štyri noci. V cene je zahrnutá spiatočná letenka z viedenského letiska, letiskový transfer, bufetové raňajky a tiež trojdňový program so slovenským sprievodcom, ktorý zahŕňa vstupy na najznámejšie pamiatky.

Fontána di Trevi je jednou z najznámejších... Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Rím, Taliansko, Fontana di Trevi Fontána di Trevi je jednou z najznámejších pamiatok v Ríme - dokopy sa ich v Ríme nachádza viac ako 2-tisíc.

3* Hotel Elite, Sicília

Sicília Cataniou nekončí, lákadlom je aj jej severozápadná suseda Palermo – kedysi bývalo toto mesto arabským emirátom, v 12. storočí dokonca najväčším európskym mestom. Rozmanitosť mu preto nechýba a rovnako ani miesta na objavovanie.

Navyše počas leta dosahujú teploty 40 a viac stupňov, na jeseň si preto dovolenkári vychutnajú príjemnejšie podnebie.

Trojhviezdičkový pobyt na Sicílii sa začína na cenovke od necelých 200 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Viedne a tiež bufetové raňajky.

Prístav v sicílskom meste Palermo - Taliansko. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Sicília, Palermo, Taliansko. - Shutterstock.jpg Prístav v sicílskom meste Palermo - Taliansko.

3*Xaloc Playa, Menorca

Menorka je menšou susedou Malorky, ktorá však ponúka dodatočný pokoj a pláže. V porovnaní s Malorkou ju ešte obchádza masový turizmus, navyše ponúka ešte viac pláži – podľa niektorých viac ako Malorka a Ibiza dokopy.

Baleársky ostrov je tak ideálnou destináciou na októbrovú dovolenku, na ktorej si cestovatelia vychutnajú pokoj, stále príjemné počasie a najmä nižšie cenovky.

Trojhviezdičkový pobyt na Menorke sa začína na cenovke od necelých 270 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnutá spiatočná letenka z viedenského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Cala Macarelleta na španielskom ostrove Menorka. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Menorka, Španielsko Cala Macarelleta na španielskom ostrove Menorka.

4* Deliades, Mykonos

Grécky párty ostrov po lete nekončí. Mykonos je perfektnou destináciou pre tých, ktorí majú radi zábavu, moru a vyhľadávajú tie najfotogenickejšie miesta.

Vynechať netreba tie najznámejšie podniky – dobré jedlo si vychutnajú dovolenkári v reštaurácii Kiki’s, najznámejším plážovým klubom je zas Nammos na obľúbenej pláži Psarou.

Štvorhviezdičkový pobyt na gréckom ostrove Mykonos sa začína na cenovke od necelých 360 eur s ubytovaním na štyri noci. V cene je zahrnutý spiatočný let z viedenského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Hotel na nachádza len približne sto metrov od piesočnatej pláže a len zhruba štyri kilometre od hlavného mesta.

Pláž Psarou na gréckom ostrove Mykonos. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Mykonos, Grécko, pláž, dovolenka, more Pláž Psarou na gréckom ostrove Mykonos.

3* Acta Voraport, Barcelona

Španielske mesto Barcelona je celoročnou destináciou – počas leta poteší jeho prímorská poloha, počas chladnejších mesiacov najmä kultúra a gastronómia.

Barcelona je Gaudího mestom umenia, vynechať netreba jeho najznámejšie pamiatky na čele s katedrálou Sagrada Familia.

Počas skorej jesene sa netreba vyhýbať ani kúpaniu – najznámejšou a najobľúbenejšou plážou je Barceloneta.

Cestovatelia si navyše môžu Barcelonu vychutnať bez starostí, a to s programom so slovenským sprievodcom.

Trojhviezdičkový pobyt v Barcelone sa začína na cenovke od necelých 330 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnutá spiatočná letenka z viedenského letiska, stravovanie formou raňajok a tiež dvakrát poldenný výlet so slovenským sprievodcom po tých najznámejších pamiatkach destinácie.

Barcelona je známa katedrálou Sagrada Familia,... Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Barcelona, Španielsko Barcelona je známa katedrálou Sagrada Familia, no za pozornosť stojí aj Chrám Najsvätejšieho Srdca.

4* Golden Tulip Vivaldi Hotel, Malta

Ostrovná Malta prináša poznávačku na troch ostrovoch – Malta, Gozo a Comino. Ide o ideálne spojenie plážovej dovolenky a poznávania, nachádza sa na nej mnoho historických miest, ktoré si ako kulisy zvolil aj seriál Hra o tróny.

Práve oblasť St. Julian je skvelou východiskovou polohou na spoznávanie – cestovatelia sa jednoducho presunú do hlavného mesta Valletta, v tejto oblasti navyše nájdu tie najlepšie gastropodniky či nočné kluby.

Štvorhviezdičkový pobyt na Malte sa začína na cenovke od necelých 280 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Maltské hlavné mesto Valletta je najmenším... Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Valetta, Malta Maltské hlavné mesto Valletta je najmenším európskym hlavným mestom.
Dubaj Čítajte viac Dubaj sa stal zimným Jadranom Slovákov. Prečo doň smerujeme v húfoch? NEPOUZ, exotika, dovolenka, more, prístav, loď Čítajte viac Silvestrovskú dovolenku v exotike si rezervujte už teraz. Ceny pôjdu hore, varujú odborníci
debata chyba
Viac na túto tému: #Pelikan.sk