Hlavnú letnú sezónu na Liptove hodnotia ako dobrú, očakávania však nesplnila

Hlavnú časť tohtoročnej letnej sezóny na Liptove hodnotia ako dobrú, napriek tomu nesplnila očakávania, uviedla Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

12.09.2022 09:00
debata

Úvodné týždne letnej sezóny poznačila nižšia obsadenosť ubytovacích zariadení. „Na začiatok leta prišlo na Liptov menej domácich Slovákov aj zahraničných návštevníkov, napriek tomu sme vďační, že to u nás počas leta žilo. Záujem bol najmä o pobyty pri vode, či už vo vodných parkoch alebo pri Liptovskej Mare. Výhodou regiónu je spojenie hôr a vody, takže dovolenkári kombinovali vodné radovánky s turistikou, cyklistikou a výletmi,“ skonštatovala Šarafínová.

Ako dodala, aj toto leto potvrdzuje zmenu spotrebiteľského správania. Pobyty si dovolenkári objednávajú na poslednú chvíľu.

„Záujem o individuálne ubytovanie v chatách či apartmánoch bol opäť vysoký aj preto, že ponúkajú dovolenkárom možnosť si v ubytovacom zariadení navariť, a tým ušetriť,“ zhodnotila Šarafínová.

Zdôraznila, že ideálne obdobie na turistiku a výlety na Liptove trvá aj v septembri, keď výhľady na horách patria k tým najkrajším v roku.

Ostredok, rozhľadňa, Demänovská dolina, Nízke Tatry Čítajte viac Panoramatický výhľad na Nízke Tatry sprostredkujú živé kamery kubínska holľa, hory, sneh, lyžovanie, svah, zima, lyžiarske stredisko Čítajte viac Na Liptov sa túto zimu vrátili Poliaci i Maďari. Prekvapenie prišlo z Pobaltia
debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov