Návštevnosť Oravského hradu stúpla, chodia najmä dve národnosti

Oravský hrad navštívilo do konca augusta 132.415 turistov. Je to o približne 39 percent viac ako v rovnakom období v minulom roku, uviedla riaditeľka Oravského múzea Mária Jagnešáková.

19.09.2022 09:00
Oravský hrad Foto:
Oravský hrad
debata

Najvyššiu návštevnosť zaznamenali v mesiacoch júl a august. Oravský hrad vtedy navštívilo 87.221 turistov, čo je o sedem percent viac ako v rovnakom období v roku 2021.

„Najnavštevova­nejším mesiacom bol august s počtom 46.856 osôb. Najväčší podiel, až 62 percent, tvorili domáci návštevníci. Na druhom mieste boli turisti z Poľska, nasledovali Maďari, Česi a iné národnosti,“ vymenovala Jagnešáková. Druhou najnavštevovanejšou expozíciou múzea bola Oravská lesná železnica, ktorú v rovnakom období navštívilo 35.424 ľudí.

Celková návštevnosť Oravského múzea od začiatku kalendárneho roku do 31. augusta bola 183.132 návštev­níkov, čo je o približne 30 percent viac ako v rovnakom období za rok 2021.

„Po dvoch náročných rokoch máme za sebou hlavnú letnú turistickú sezónu bez výrazných obmedzení. Štatistické ukazovatele hovoria v prospech našej náročnej práce, ktorú náležite ocenili aj turisti – tým, že k nám prišli v takom hojnom počte,“ zhodnotila riaditeľka.

hrad Korlátko, zrúcanina Čítajte viac KVÍZ: Hrady Slovenska a Čiech - spoznáte ich podľa fotky a popisu?
debata chyba
Viac na túto tému: #Oravský hrad