Jeden z najbezpečnejších lietajúcich strojov na svete nemôže dostať poruchu vztlaku

"Lety gyrokoptérou sú niečo nové, iné, vzrušujúce a bezpečné pre malých aj veľkých, našich budúcich členov! Ponúkame každému zažiť všetku krásu nádhernej chorvátskej krajiny z vtáčej perspektívy, vychutnať si pomalý a bezpečný let, ktorý vám určite vyrazí dych,“ povedal zakladatelia Aeroklubu Gyrocopter Croatia.

14.10.2022 06:00
debata (1)

Ako píše Poslovni, klub vznikol pred ôsmimi rokmi s cieľom rozšíriť toto relatívne nové odvetvie športového letectva v Chorvátsku, ktoré má veľký potenciál rozvoja.

Ponúkajú zoznamovacie lety a výcvik v športovom a rekreačnom lietaní a zároveň organizujú viacdňové gyrokoptérové ​​zájazdy z letiska Krapinsko Zagorski do Zaboka Gubaševa.

Gyrokoptéra je typom mikroľahkého lietajúceho stroja, ktorý sa považuje za najbezpečnejší na svete, a preto je príťažlivý pre tých, ktorí obávajú o svoju bezpečnosť, no túžia po dobrodružstve.

K bezpečnosti prispievajú aj chorvátske predpisy, bezpečnosť chráni množstvo opatrení.

Výcvik pilotov trvá 2 mesiace a záujemca musí absolvovať určitý počet letov. Skúšky sa robia so súhlasom Agentúry pre civilné letectvo.

Zaujímavosťou je, že s absolvovaným testom a leteckým preukazom si každý môže zaobstarať vlastnú gyrokoptéru – ktorá stojí od 50 000 do 120 000 eur v závislosti od výbavy – a lietať si, kam chce.

V európskych krajinách majú tieto stroje viaceré účely, používajú sa vo verejných aj súkromných aktivitách, od pobrežnej stráže až po poľnohospodárstvo, a jeden poľský podnikateľ ňou dokonca cestuje zo svojej farmy na vidieku na stretnutia do mesta.

Ukrajina, chrámy, veže, strechy Čítajte viac Aj toto je v hre: Prežije 7 UNESCO pamiatok Ukrajiny, ktoré tu stoja stáročia?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #lietanie