Americkí turisti o Európe: 7 vecí ich u nás totálne šokovalo

Európa sa nazýva aj starý kontinent, a nie je to len prázdny výraz. Jej starobylá história priťahuje turistov z celého sveta, Američanov nevynímajúc.

01.11.2022 06:00
debata (27)

Európa sa však od USA líši aj kultúrne: správanie a zvyky ľudí dokážu amerických návštevníkov poriadne prekvapiť. Tu je niekoľko zážitkov a skúseností, ktoré sú pre nich v Európe najnečakanejšie.

Mestá a budovy sú neuveriteľne staré

Oproti Amerike sú mnohé centrá miest skutočne mimoriadne starobylé a na každom kroku tu na turistov dýcha história. A tak návštevník na otázku „je toto najstarší kostol v meste?“ môže dostať aj odpoveď „kdeže, tento je len z roku 1310“.

Do nápojov sa nedáva ľad…

V Amerike vám do kávy aj sýteného nápoja nasypú asi pol pohára ľadu, a tak je všetko studené a po roztopení samá voda. V Európe tvorí väčšinu pohára zvolený a zaplatený nápoj. A to Američanov prekvapuje.

… a malé nápoje sú naozaj malé

V Amerike je aj veľkosť mini v skutočnosti poriadny pohárisko. V Európe je malá káva fakt malá.

Pohľad na berlínsky "ostrov múzeí" a televíznu...
Porto
+8Casa Batlló, Barcelona

Pivo môžete piť kdekoľvek a kedykoľvek

Pivo môžete piť v Európe kedy si spomeniete, aj keď je pravda, že na verejných priestranstvách je jeho požívanie často zakázané.

Verejné toalety poskytujú súkromie, ale sú často platené

V USA sú misy umiestnené v kabínkach, ktoré zatvárajú len polovičné dvere, takže zospodu vidieť nohy až po kolená. To v Európe vidieť málokde.

Na druhej strane pred vstupom za tie dvere od stropu až po zem treba často niekoľko centov až pár eur platiť, čo Američanov šokuje.

lízanka - farbivá v sladkostiach Čítajte viac Hľadáte šťastie? Na Slovensku ho veľmi niet. Medzi 150 krajinami sme nezahviezdili

Fajčenie na verejnosti je oveľa prijateľnejšie

Množstvo fajčenia! Američania sú šokovaní, koľko fajčiarov stretávajú na uliciach, zvlášť v Paríži či Helsinkách.

Verejná doprava je bezpečná a jednoducho sa používa

Malé deti používajú verejnú dopravu na cestu do školy a zo školy bez sprievodu dospelých – namiesto špeciálneho žltého autobusu. „Tam, odkiaľ pochádzam, verejnú dopravu sotva využívajú dospelí, nie to ešte deti,“ povedal jeden americký turista.

teplo, leto, horúčava, Čítajte viac Vtáky padajú z neba, koníky sa varia v mori: Kuvajt bude o pár rokov neobývateľným Čočík, Čína, mall.tv Čítajte viac Našli sme miesto, kde skutočne "nič nie je"! Čo objavil Čech v čínskom zapadákove? Krym, Lastovičie hniezdo, zámok, Gaspra Čítajte viac Jaltu založili Gréci, Lastovičie hniezdo zamilovaný nemecký barón. Krym stovky rokov vítal smotánku

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Európa #šok #prekvapenie #Američan