Košický kraj podporí v roku 2023 zážitkové podujatia sumou 250 000 eur

Organizátori podujatí rôzneho charakteru sa môžu uchádzať o podporu z dotačnej výzvy Košického samosprávneho kraja (KSK) Terra Incognita. Úspešní žiadatelia môžu na uskutočnenie svojich vízií získať podporu až do výšky 50.000 eur a kraj im okrem peňazí pomôže aj s organizáciou a marketingom ich podujatí. Záujemcovia môžu svoje žiadosti predkladať do 30. novembra 2022. Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus o tom informuje na svojej webstránke.

04.10.2022 11:00
debata

Výzva nadväzuje na už vyhlásenú grantovú schému zameranú na návštevnícku infraštruktúru v celkovej sume 1,4 milióna eur. Cieľom novej výzvy je zvýšiť atraktivitu Košického kraja, zlepšiť a rozšíriť ponuku kultúrneho cestovného ruchu, zapájať aj lokálnych aktérov a sprostredkovať tak návštevníkovi nezabudnuteľný zážitok v regióne.

Minimálna a maximálna výška podpory sa líši s ohľadom na charakter podujatí. Organizátori medzinárodných podujatí môžu požiadať o finančnú dotáciu od 5000 do 50.000 eur a organizátori regionálnych a top podujatí od 3000 do 20.000 eur.

Krym, Lastovičie hniezdo, zámok, Gaspra Čítajte viac Jaltu založili Gréci, Lastovičie hniezdo zamilovaný nemecký barón. Krym stovky rokov vítal smotánku

„Leto plné hudby, tanca, spevu, folklóru, umenia, športu a gastronomických zážitkov sme si v tomto roku mohli v Košickom kraji naplno vychutnať bez obmedzení a aj vďaka podpore z dotačného programu Terra Incognita. Výzvou na rok 2023 chceme opäť podporiť úplne nové podujatia, ale aj skvalitniť tie existujúce,“ doplnila výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

O podporu podujatí z výzvy na rok 2023 sa môžu uchádzať právnické a fyzické osoby, ktoré sídlia alebo majú trvalý pobyt na území Košického kraja alebo na jeho území poskytujú služby obyvateľom. Rovnako organizácie, ktorých zakladateľom je KSK.

Žiadatelia o podporu musia svoje žiadosti so všetkými prílohami nahrať elektronicky cez aplikáciu E-grant do 30. novembra 2022. Všetky potrebné informácie k výzve Terra Incognita na rok 2023 nájdu žiadatelia na webstránke www.terraincognita.sk.

čočík, čína, mall.tv Čítajte viac Dva dni vo vlaku: Čech sa vydal 1700 km naprieč Čínou. Čo zaberá na otravných spolucestujúcich?
debata chyba
Viac na túto tému: #Košický kraj