Levoča si pripomína Majstra Pavla

Počas leta žije gotické mesto na Spiši Dňami Majstra Pavla, ktoré ponúkajú množstvo kultúrnych akcií. Od 8. augusta sa začne plenár Majstra Pavla, ktorý potrvá desať dní. Široká verejnosť sa môže tešiť na Karpatský remeselný trh, kde bude skutočne z čoho vyberať.

04.08.2012 10:00
Levoča, Námestie Majstra Pavla Foto:
Námestie v Levoči patrí medzi najkrajšie.
debata

„Bude tu vyše osemdesiat stánkov, zo roka na rok máme nielen viac návštevníkov, ale aj remeselníkov,“ povedal Ladislav Bušta z Mestského úradu v Levoči. Remeselníci nebudú len vystavovať svoje výrobky, ale priamo na mieste aj predvádzať svoje umenie.

Tajomná Levoča skrýva dvojdňový program, presnejšie 17. a 18. augusta, kde bude viacero kultúrnych akcií v altánku i na hlavnom pódiu. V piatok vystúpi viacero skupín rôznych žánrov, program vyvrcholí o 21.15 ohňos­trojom, po ktorom vystúpi Tomáš Bezdeda, a od 23.00 do jednej po polnoci sa o zábavu postará diskotéka.

Z ďalších akcií možno spomenúť pravidelné koncerty dychovej hudby mesta Levoče v altánku na námestí každý piatok o štvrtej popoludní, podobne aj vežové koncerty každý piatok o jedenástej predpoludním na radnici. V altánku budú hrať aj skupiny od nás i z Čiech, koncert sa začne v sobotu 18. augusta o desiatej hodine a potrvá až do piatej-šiestej večer. Na hlavnom pódiu vystúpi v ten istý deň o 19. h bulharská skupina Chutki Smouž a dve hodiny po nich Zdenka Predná. Po jej koncerte sa zhruba o 22.30 začne diskozábava.

Od 19. 8. do 22. 8. sa vždy po zotmení postará o filmové predstavenia pred radnicou letný kinematograf. Dávku humoru si 24. augusta užijú v Mestskom divadle vďaka Gagom na výlete. Ide o časť festivalu a humoru z Kremnice. Bližšie informácie o programe sa dajú nájsť na stránke mesta Levoče www.levoca.sk.

debata chyba