Slanický ostrov umenia navštívilo do konca augusta takmer 46.000 ľudí

Slanický ostrov umenia uprostred Oravskej priehrady v Námestove navštívilo v období od 30. apríla do konca augusta tohto roka 45 881 ľudí. Oproti vlaňajšku zaznamenali pokles návštevnosti, uviedol riaditeľ Oravskej galérie v Dolnom Kubíne Michal Čajka.

08.10.2022 11:00
debata

Turistická sezóna na ostrove v tomto roku trvala do 2. októbra. „V programovej ponuke sme napríklad premiérovo uviedli Detský Slanický ostrov umenia, ktorý bol zameraný na najmenšieho diváka. Po odmlke spôsobenej pandémiou sa koncom augusta opäť stretli na spomienkovej svätej omši v priestore kostola rodáci a ich potomkovia zo zatopenej obce Slanica,“ priblížil riaditeľ.

Ako doplnil, pokračovala aj pamiatková obnova tamojšieho Kostola Povýšenia sv. Kríža. Vyhodnotili pamiatkové výskumy z minulého roka a v súčasnosti sa pracuje na projektovej dokumentácii k obnove exteriéru a interiéru kostola.

Ďalšiu z vysunutých expozícií Galériu Márie Medveckej v Tvrdošíne od začiatku sezóny do konca augusta navštívilo 3034 turistov. Je to viac ako za celú predchádzajúcu sezónu 2021.

čočík, čína, mall.tv Čítajte viac Dva dni vo vlaku: Čech sa vydal 1700 km naprieč Čínou. Čo zaberá na otravných spolucestujúcich? stanica, muž, kufor, cestovanie Čítajte viac Tu je rebríček najsilnejších pasov sveta (ovplyvnený vojnou na Ukrajine). Kde sú slovenské?
debata chyba
Viac na túto tému: #Slanický ostrov umenia