Svetlonos na splave uzavrie v Trnavskom kraji vodácku sezónu

Akcia Svetlonos na splave uzavrie v sobotu (22. 10.) vodácku sezónu na troch tokoch v Trnavskom kraji. Posledné plavby si budú môcť záujemcovia vychutnať na dunajských ramenách, Malom Dunaji i na Váhu v úseku okolo Hlohovca. Informovala o tom riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj Agáta Mikulová. Pre úplných začiatočníkov majú na všetkých troch miestach pripravený aj rýchlokurz pádlovania.

17.10.2022 15:00
debata

Splavovať sa bude v sedemkilometrovom úseku Vojka nad Dunajom a späť v okrese Dunajská Streda, rovnako dlhom úseku Ister Jelka – vodný kolový mlyn a späť v okrese Galanta a desať kilometrov meria trasa splavu od Domu rybárov po futbalové ihrisko v Hlohovci.

„Tam, kde na jar vodáci spolu s Vesnou rieky odomykali, ich pred zimou symbolicky uzamknú. Po minuloročnom úspechu podujatia Dunajský svetlonos organizujeme rozlúčku s vodáckou sezónou i na ďalších dvoch miestach. Slovanská bohyňa jari, života a mladosti odštartovala obdobie zážitkov na vodných tokoch, Svetlonos ju krátko pred Dušičkami ukončí,“ uviedla Mikulová.

Podujatie Svetlonos na splave je podľa manažérky rozvoja destinácie Voda, príroda a regionálne produkty KOCR Petry Hencelovej určené pre každého, kto vyhľadáva unikátne zážitky. Termín, v ktorom sa slovenské rieky už poväčšine nesplavujú, priláka i skúsenejších vodákov, svetielkujúce lampáše zase zaujmú deti a jesenná príroda upúta jej milovníkov.

„Vďaka pokojným vodám všetkých troch tokov je podujatie vhodné pre každého. Vodácka výstroj ako lode, pádla, plávacie vesty budú zabezpečené, stačí sa dobre obliecť a nabrať odvahu vyraziť na vodu v menej zvyčajnom ročnom období,“ doplnila Hencelová. Informácie sú na webe KOCR.

China Sandstorm Čítajte viac Varovanie: Toto 'dokázala' klimatická kríza a znečistenie. Sedem šokujúcich fotiek ropa, Škótsko, plošina Čítajte viac Plyn nebude, tak aspoň zábava s ropou: Na ťažobných plošinách sa plánuje obrovský park
debata chyba
Viac na túto tému: #splav