Dokončili sedemkilometrovú cyklotrasu medzi Kotešovou a Hričovskou priehradou

Osem mesiacov trvala výstavba sedemkilometrového úseku cyklotrasy medzi Kotešovou a Hričovskou priehradou. Úsek je súčasťou cyklotrasy z Kotešovej do Považského Chlmca, ktorú Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) financuje z eurofondov a dodávateľovi za práce zaplatí približne milión eur. Informoval o tom Peter Mráz z odboru dopravy ŽSK.

28.10.2022 15:00
debata

Cyklotrasa je na sedemkilometrovom úseku vedená mimo zóny automobilovej dopravy, v ďalšom úseku Hričovská priehrada – Považský Chlmec vedie po existujúcich komunikáciách. „Úsek, ktorý je aktuálne riešený dopravným značením a primárne vedie po existujúcej ceste II/507, je len dočasnou záležitosťou. Spomínaný úsek je v štádiu projektovej prípravy a je navrhnutý kompletne mimo cesty,“ poznamenal Mráz.

V Považskom Chlmci sa cyklotrasa napája na ďalšiu etapu Vážskej cyklotrasy. Podľa Mráza sa úsek Považský Chlmec – Žilina, ktorého súčasťou je aj stavba 180 metrov dlhého cyklomostu ponad Váh, začne realizovať na rozhraní októbra a novembra.

Pláž Papakolea, Kau, Havaj Čítajte viac Postpandemický cestovateľský boom: Táto krajina prosí turistov, aby do nej necestovali turizmus, dovolenka, turistika, hory, túra, prechádzka, les, rodina, Slovensko Čítajte viac Slovensko je top dovolenkovou destináciou pre viac ako polovicu Slovákov
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklotrasa #Žilinský kraj