Liptov otvorí zimnú turistickú sezónu na začiatku decembra

Zimná turistická sezóna na Liptove sa začne otvorením domovského lyžiarskeho strediska Petry Vlhovej Jasná v sobotu 3. decembra. Postupne sa pridajú ďalšie liptovské lyžiarske strediská, informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

05.11.2022 14:00
debata

Najväčšou novinkou zimy na Liptove bude podľa nej kabínková lanovka v Jasnej. „Pribudne ďalšie zasnežovanie pod Chopkom aj na Malinom Brde. Isté obmedzenia v súvislosti s technických zasnežovaním pre energokrízu avizujú v menších strediskách. Liptovské vodné parky sú otvorené celoročne, prevádzku v zime plánujú takmer bez obmedzení,“ uviedla Šarafínová.

Riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková doplnila, že sa konečne pripravujú na zimu bez obmedzení v súvislosti s ochorením COVID-19. „Predchádzajúca lyžiarska sezóna bola o takmer 49 percent slabšia ako tie predpandemické. Aj preto do novej zimnej sezóny vkladáme veľké nádeje. Veríme, že nás podporia najmä Slováci. Ale radi k nám chodia aj lyžiari z Česka a Poľska, atraktívnou destináciou sme aj pre Pobaltie a iné vzdialenejšie krajiny,“ povedala.

OOCR bude Liptov v zime prepájať aj bezplatnými skibusmi. Zo záchytného parkoviska pred vstupom do Demänovskej doliny bude premávať autobus do Jasnej v 15-minútových intervaloch. „K lyžovačke na Liptove patrí aj návšteva termálnych prameňov. Okrem voľne prístupného prameňa Kaďa v Liptovskom Jáne či prameňa v Kalamenoch, môžu návštevníci využiť aj termálne bazény, vodné parky a akvaparky,“ dodala Šarafínová.

pastierska koliba, chalupa, drevenica, zrub, útulňa, turistická chata, Čítajte viac Investor chce pri Ružomberku vybudovať drevenice na individuálnu rekreáciu Neuschwanstein Čítajte viac Víkendová chata? Tieto slovenské a české zámky si môžete kúpiť. Cenovky vás prekvapia
debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov