Slovenské historické hotely bodovali v Európe: Zažiarili Hotel Elizabeth, Grandhotel Praha i Château Béla

Ovládli udeľovanie cien Heritage Hotels of Europe 2022, zvíťazili v takmer polovici kategórií.

21.11.2022 16:40
Udeľovanie cien Heritage Hotels of Europe 2022 Foto:
Hotely z asociácie Historických hotelov Slovenska zvíťazili v troch kategóriách zo siedmich a k tomu obsadili dve druhé a dve tretie miesta.
debata (2)

Úroveň špičkových slovenských hotelov je porovnateľná so zahraničím – potvrdilo to aj udeľovanie cien Heritage Hotels of Europe 2022, kde hotely z asociácie Historických hotelov Slovenska zvíťazili v troch kategóriách zo siedmich a k tomu obsadili dve druhé a dve tretie miesta. Slávnosť sa konala cez víkend v Castle Hotel Szidónia v Maďarsku.

Hotel Elizabeth v Trenčíne sa presadil v kategórii „Heritage & Design“ a porota v ňom ocenila ako môžu tradícia a modernosť harmonicky žiť vedľa seba. Secesný štýl spolu s moderným dizajnom a technológiami vytvára unikátnu atmosféru, v ktorej sa hostia cítia výborne.

Video
Hotel Elizabeth v Trenčíne sa presadil v kategórii Heritage & Design.

Výnimočnú a pretrvávajúcu excelentnosť v oblasti spa & wellness ocenila porota udelením ceny „Heritage & Wellness“ už po tretí raz za sebou Grandhotelu Praha v Tatranskej Lomnici.

A do tretice, v kategórii „Heritage & romance“ zvíťazil hotel Château Béla v obci Belá neďaleko Štúrova, ktorý je obľúbeným miestom pre konanie svadieb a romantických pobytov.

Ocenenia Heritage Hotels of Europe sa udeľujú výnimočným hotelom medzi európskymi historickými hotelmi a je to ocenenie všetkých ľudí, ktorí sú dušou týchto výnimočných stavieb.

Udeľuje ich každoročne organizácia Heritage Hotels of Europe, čo je federácia hotelových asociácií a historických nehnuteľností z viacerých krajín Európy.

Každé zariadenie z niekoľkých krajín, ktorú nominovala verejnosť, hodnotila 7-členná komisia a do úvahy sa brali aj hodnotenia hostí. Oceňovalo sa v siedmich kategóriách – dizajn, wellness, gastronómia, pohostinnosť, kultúra, romantika, ako aj hostiteľ roka.

Video
Výnimočnú a pretrvávajúcu excelentnosť v oblasti spa & wellness ocenila porota udelením ceny "Heritage & Wellness" už po tretí raz za sebou Grandhotelu Praha v Tatranskej Lomnici.

PREHĽAD VÍŤAZOV ZA ROK 2022

Heritage & Design

  1. Hotel Elizabeth, Trenčín, Slovensko
  2. Alpenhotel Wittelsbach, Ruhpolding, Nemecko
  3. Arcadia Boutique Hotel, Bratislava, Slovensko

Heritage & Wellness

  1. Grandhotel Praha, Tatranská Lomnica, Slovensko
  2. Botaniq Castle, Tura, Maďarsko
  3. Château Gbel’any, Gbel’any, Slovensko

Heritage & Gastronomy

  1. Strasserwirt, Strassen, Rakúsko
  2. Hotel See-Villa, Millstatt, Rakúsko
  3. Graefl Major, Kétútköz, Maďarsko

Heritage & Hospitality

  1. Alpenhotel Wittelsbach, Ruhpolding, Nemecko
  2. Hotel See-Villa, Millstatt, Rakúsko
  3. Hotel Britania, Lisabon, Portugal

Heritage & Culture

  1. Hotel Schloss Leopoldskron, Salzburg, Rakúsko
  2. Boutique Hotel Hviezdoslav, Kežmarok, Slovensko
  3. The Pucić Palace, Dubrovnik, Chorvátsko

Heritage & Romance

  1. Hotel Château Béla, Belá, Slovensko
  2. Castle Hotel Galicia Nueva, Halič, Slovensko
  3. Prónay Castle, Alsópetény, Maďarsko

Hostiteľ roka

Hotel Szidónia, Röjtökmuzsaj, Maďarsko

Video
V kategórii "Heritage & romance" zvíťazil hotel Château Béla v obci Belá neďaleko Štúrova, ktorý je obľúbeným miestom pre konanie svadieb a romantických pobytov.

Po dvojročnej prestávke spôsobenej Covidom a po tretí raz od založenia súťaže „Heritage Hotels of Europe“ boli na prestížnom slávnostnom ceremoniáli, ktorý sa konal v sobotu 19. novembra v slávnostných salónoch Castle Hotel Szidónia v maďarskom meste Röjtökmuzsaj, vyhlásení víťazi ocenenia Heritage Hotels of Europe 2022.

Na slávnostnom ceremoniáli sa zišlo množstvo majiteľov historických hotelov, novinárov z oblasti cestovania a životného štýlu spolu s vplyvnými predstaviteľmi a zástupcami cestovného ruchu z celej Európy.

Ocenenia Heritage Hotels of Europe sú určené na uznanie jedinečnej výnimočnosti medzi hotelmi Heritage Hotels a na ocenenie všetkých ľudí, ktorí sú dušou týchto výnimočných nehnuteľností.

Každú nehnuteľnosť z niekoľkých krajín, ktorú nominovala verejnosť, hodnotila skúsená 7-členná komisia.

Porota, berúc do úvahy aj hodnotenia hostí, sa podrobne zaoberala všetkými aspektmi zážitkov hostí v siedmich kategóriách: Dizajn, Wellness, Gastronómia, Pohostinnosť, Kultúra, Romantika, ako aj Hostiteľ roka.

Udeľovanie cien Heritage Hotels of Europe 2022.
Udeľovanie cien Heritage Hotels of Europe 2022.
+24Udeľovanie cien Heritage Hotels of Europe 2022.

Tohtoročné ocenenie „Heritage & Culture“ získal hotel Schloss Leopoldskron v rakúskom Salzburgu, ktorý je ideálnym miestom na spoznávanie mnohých aspektov kultúry, samozrejme, v meste, ale aj v samotnom zámku a jeho krásnom parku: vlastná zbierka umenia, kuriozít a portrétov, výstavy, koncerty, divadelné predstavenia atď.

V roku 2022 putuje ocenenie „Heritage & Gastronomy“ opäť do Rakúska. Tohtoročným víťazom je tirolský kaštieľ Strasserwirt v Strassene, ktorý už v rovnakej kategórii zvíťazil v roku 2018. Ľahká, kreatívna gurmánska kuchyňa založená na sezónnych a regionálnych produktoch opäť presvedčila porotu.

Výnimočnú a pretrvávajúcu excelentnosť v oblasti spa & wellness ocenila porota udelením ceny „Heritage & Wellness“ už po tretí raz za sebou, a to Grandhotelu Praha v Tatranskej Lomnici na Slovensku.

Hotel Elizabeth v Trenčíne na Slovensku pôsobivým spôsobom ukazuje, ako môžu tradícia a modernosť harmonicky žiť vedľa seba, a preto bol vybraný ako víťaz v kategórii „Heritage & Design“. Autentický secesný štýl v kombinácii s moderným dizajnom a najmodernejšími technológiami vytvára jedinečnú atmosféru, v ktorej sa všetci hostia cítia dobre.

Prezident Heritage Hotels of Europe Ján Svoboda. Foto: Robert Hüttner
heritage hotels of europe awards 2022 Prezident Heritage Hotels of Europe Ján Svoboda.

Alpenhotel Wittelsbach v nemeckom Ruhpoldingu, rodinné zariadenie prevádzkované od roku 1888, vybrala porota za pohostinnosť hostiteľov, rodiny Eismannovcov, a ich tímu, ktorí sa s oddanosťou venujú svojim hosťom. Hotel s tradíciou a víziou nachádzajúci sa v idylickej dedinke Ruhpolding v Hornom Bavorsku preto získal ocenenie „Heritage & Hospitality“.

Každý, kto je zamilovaný, jedného dňa hľadá výnimočné miesto, kde by mohol stráviť výnimočné spoločné chvíle. Máme tu nápovedu: tohtoročný víťaz ocenenia „Heritage & romance“, rozprávkový hotel Château Béla v obci Belá na Slovensku.

Po víťazstve v kategórii „Heritage & Hospitality“ v roku 2019 je teraz ocenenie „Hostiteľ roka“ korunou úspechu celého tímu v zámockom hoteli Szidónia v maďarskom Röjtökmuzsaji. Porota vzdala hold neuveriteľnému tímovému duchu a oddanosti zamestnancov – viacerí z nich pracujú v hoteli už mnoho rokov.

„Heritage Hotels of Europe“ je federácia hotelových asociácií a historických nehnuteľností z viacerých krajín Európy. Všetky sa spojili, aby prezentovali svoje krásne, jedinečné a na tradície bohaté hotely pod jednou vlajkou. V portfóliu týchto nehnuteľností sú historické hrady a pevnosti, ako aj kaštiele, vidiecke domy, paláce a mestské palace.

Hotel Elizabeth Čítajte viac Legenda hotelierstva tróni pod trenčianskym bralom. Prvý majiteľ ju prehral v kasíne Grandhotel Praha. Čítajte viac Prahu v Tatrách navštívil Masaryk aj Čapek Hotel Château Béla Čítajte viac Château Béla hostil aj britského princa Harryho
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Historické hotely Slovenska