V lese neďaleko Popradu sa zjavilo lietadlo: Je to svetový unikát a predáva aj 'letenky'

V lese pri Spišskom Bystrom v okrese Poprad pribudlo lietadlo. Ide o novú atrakciu spojenú s možnosťou oddychu, ktorú tam nechal umiestniť mladý rodák Matej Budaj, pracujúci ako steward českej leteckej spoločnosti. V jeho priestoroch sa nachádza aj sauna.

22.11.2022 10:20
debata (8)

Podľa starostu obce Mariána Luhu tak ponúka obec pod Tatrami po škandidávskych domčekoch ďalšie lákadlo a zaujímavosť pre miestnych aj turistov.

Ako uviedol, za relaxom do lesa chodia podľa jeho slov ľudia zo širokého okolia. Popri obci zároveň vedú dva náučné chodníky, jeden z nich je zameraný na históriu.

Pred viac ako dvoma rokmi nechal Budaj inštalovať v lese, asi dvesto metrov od strediska Kubašok, škandinávske domčeky s fínskou saunou. Jeho snom bolo dostať kúsok škandinávskej kultúry na Slovensko.

V tomto roku dostal nápad umiestniť neďaleko nich lietadlo.

Ako ďalej zdôraznil, nejde o skutočné lietadlo, hoci tak podľa mnohých z vonku pôsobí.

„Je postavené z drevenej konštrukcie a obalené plechom,“ opísal. Tvrdí, že projekt je realizovaný aj s dôrazom na ochranu prírody.

„V domčekoch aj v lietadle máme tiež umiestnené manuály, ako sa správať v lese, upozorňujeme aj na možnosť návštevy tamojšieho náučného chodníka, na ktorom sa návštevníci či turisti dozvedia tiež veľa o prírode,“ dodal.

Lietadlo ponúka výhľad na Tatry. Budaj tvrdí, že ide o prvé na svete, aj keď nie skutočné, v ktorom sa dá saunovať. Nevie o tom, že by takýto projekt fungoval niekde inde na Slovensku či v Európe.

„Niečo podobné je vo švédskom Štokholme. Pri letisku Arlanda sa nachádza veľké lietadlo Boeing 747. Jeho celý trup bol upravený a slúži ako hotel,“ dodal.

krídlo, lietadlo, Seagle Air Čítajte viac Nestratili ste náhodou Boeing? Obrovské lietadlo sa našlo na poli, nikto nevie, ako sa tam dostalo
lietadlo, GreatFlyer, Wizzair, Skiathos Čítajte viac Video zachytilo šialené pristávanie lietadla nad hlavami turistov: Jedného minul podvozok len o chlp Bekim Aziri Čítajte viac Bekim: Keby mi na letisku stratili vozíček, odišiel by som na stokilovom papamobile
8 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #Poprad #sauna #turistická atrakcia