Bránami košického letiska prešlo v tomto roku zatiaľ 500 000 cestujúcich

Zatiaľ pol milióna ľudí prešlo v tomto roku bránami košického letiska, informovala za letisko Lucia Kočišová s tým, že po dvoch rokoch pandémie sa počtom prepravených cestujúcich priblížili k svojmu najsilnejšiemu roku 2019. Jubilejnú päťstotisícu cestujúcu privítali v stredu (23. 11.).

24.11.2022 12:30
debata

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak považuje za veľký úspech, že uvedenú métu prekonali už v novembri. Narastajúci počet cestujúcich je podľa neho motiváciou a pomáha im rozširovať ponuku destinácií a oslovovať nové letecké spoločnosti.

„Posledné dva roky boli pre nás výzvou z viacerých hľadísk, preto sa dnes tešíme, že vynaložené úsilie prinieslo svoje výsledky nielen na pôde letiska, ale aj v oblasti ekonomiky a turizmu na východnom Slovensku,“ povedal. Za úspešnú považuje aj charterovú sezónu.

Kočišová dodala, že na počte cestujúcich má zásluhu aj spoločnosť Austrian Airlines, a to vďaka vysokej frekvencii letov do Viedne a následne ďalších destinácií v Európe, USA a Kanade.

„Výrazne k tomu dopomohli aj ďalšie pravidelné linky z Košíc do európskych destinácií, ktoré zaznamenali nárast počtu cestujúcich a potvrdili tak zvýšený záujem o lety z Košíc do sveta,“ skonštatovala.

lietadlo, letisko, vystupovanie, pasažieri Čítajte viac Letisko Košice malo vlani prepad počtu cestujúcich o 82,5 percenta letisko, departure, odlety, letisková kontrola, lietadlo Čítajte viac Kto bude v Rusku lietať? 80 % zamestnancov aerolínií dostane povolávací rozkaz, firmy posielajú zoznamy dôležitých ľudí wizz air lietadlo Čítajte viac Dovolenkový horor: Lietadlo Wizz Air vzplanulo, pasažieri uviazli na týždeň v Rumunsku
debata chyba
Viac na túto tému: #košické letisko