Lanovka zo Železnej studničky na Kamzík začne po rekonštrukcii opäť premávať

Lanovka zo Železnej studničky na Kamzík v Bratislave začne po rekonštrukcii opäť premávať 1. decembra. Ako informuje Nové Mesto na sociálnej sieti, prevádzka lanovky bola dočasne prerušená z dôvodu druhej fázy rekonštrukcie.

30.11.2022 08:00
debata

„Rekonštrukcia strechy hornej stanice lanovky je ukončená, práce v priestoroch miestnej reštaurácie pokračujú, nemajú však vplyv na premávku lanovej dráhy," konštatuje mestská časť.

Koncom minulého roka začali s rekonštrukciou dolnej stanice lanovky – nanovo vybudovali prístupové cesty k nástupištiam, inštalovali nové zábradlie a urobili kompletnú hydroizoláciu nástupišťa.

Postavili aj novú pokladňu, betónové schodisko k bufetu a vymenili elektroinštalácie. V dolnej stanici tiež zbúrali staré prístupové a výstupové lávky a zaizolovali strechu.

Štart tohtoročnej sezóny lanovky z dôvodu rekonštrukčných prác posunuli až na začiatok mája. V septembri začala druhá fáza rekonštrukcie, ktorej cieľom je vynovenie hornej stanice lanovky.

Triassic park, Alpy, Tirolsko, Rakúsko, dinosaurus, Čítajte viac Tirolsko: Sklenená podlaha nad priepasťou. Kto sa výšky nebojí, ten nech si tam postojí! Slovenský raj Čítajte viac Lanovku z Dediniek na Geravy spustia až budúci rok, čaká sa na kolaudáciu
debata chyba
Viac na túto tému: #lanovka #Kamzík