Pripravuje sa pútnická cyklotrasa, spojí Levoču so Spišským Jeruzalemom

Na Spiši vznikne cyklistická trasa pútnického významu na trase Levoča, Spišský Jeruzalem a Žehra. Podľa predbežného terénneho prieskumu bude mať 25 kilometrov. Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK) už vyhlásila verejné obstarávanie na vypracovanie technickej štúdie a ďalších potrebných dokumentácií pre územné rozhodnutie a realizáciu stavby. Ako ďalej vyplýva z podkladov zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie, celková odhadovaná hodnota je takmer 195-tisíc eur bez DPH.

01.12.2022 13:00
debata

Cieľom predmetu zákazky v prvej etape je vypracovanie projektovej dokumentácie stavby v katastrálnom území miest Levoča a Spišské Podhradie a obcí Klčov, Uloža, Jablonov pri Levoči a Studenec.

Začiatok úseku sa bude nachádzať v extraviláne mesta Levoča na Mariánskej hore, spojí ju so Spišským Jeruzalemom na Spišskej Kapitule. Kraj už vlani informoval, že súčasťou projektu bude tiež cykloinfraštruk­túra, ako napríklad stojany na bicykle, informačné tabule, smerovníky či lavičky.

Navrhovanou cyklotrasou sa podľa PSK dosiahne rýchle a bezpečné segregované prepojenie dvoch pútnických a turistických lokalít.

Účelom je zvýšenie bezpečnosti nemotorovej hlavne cyklistickej dopravy, redukcia negatívnych dôsledkov automobilovej dopravy, ale tiež zlepšenie životného prostredia a kvality života obyvateľov a rekreantov danej oblasti.

bicyklovanie - žena - radosť Čítajte viac Tu je 10 najlepších miest pre cyklistov: 9 z nich je v Európe, takto vyzerajú NEPOUZ, Na Maldivy mozeme tuto zimu letiet o kus lacnejsie. - Shutterstock.jpg Čítajte viac Najlacnejšia exotická dovolenka? Bangkok či Maldivy: sem poletíte za pár babiek
debata chyba
Viac na túto tému: #Levoča #cyklotrasa