Nula-hviezdičkový hotel? Posteľ na ulici, no čašník v cene. Za 300 eur na noc

Spať na ulici, ale zároveň v luxusnej posteli, prikrytý voňavým bielym paplónom? To znie ako paradox, no práve to je na tomto netradičnom hoteli zaujímavé. Za noc pýta vyše tri stovky, no spať by tu hostia rozhodne nemali.

01.01.2023 06:00
debata

Umelecká inštalácia koncepčných umelcov sa objavila vo Švajčiarsku a jej tvorcovia pozývali hostí premýšľať, nie spať.

Ak by mali písať hostia recenzie na tento hotel, určite by sa len tak hmýrili vyjadreniami „príliš hlučný“, „nedostatok súkromia“…

Bratia Riklinovci sa však negatívnych ohlasov nebáli, ich hostia vopred vedeli, do čoho idú. A nula-hviezdičkový hotel mal napriek tomu záujemcov o „ubytovanie“.

Hotelovú „izbu“ v podstate tvorila len manželská posteľ na plošine s dvoma nočnými stolíkmi a lampami. Nikde žiadne steny, strop, ani dvere, ktoré by poskytovali súkromie alebo prístrešie.

Svoj apartmán Null Stern – po nemecky nula hviezd – si zriadili na okraji cesty vedľa čerpacej stanice v dedine Saillon v južnom švajčiarskom kantóne Valais.

nepouzivat zero real estate Čítajte viac Bezkoronový hotel? Bez stien, bez stropu, no s komorníkom, čo preskakuje potoky

Zámerom bolo prinútiť hostí zamyslieť sa nad problémami sveta, povedali bratia-dvojičky, a inšpirovať ich, aby konali inak.

Rozhodli sa preto vytvoriť idylické zákutie na antiidylickom mieste, ktoré vytvára enormný kontrast. Hostia tu mali premýšľať nad témami, akými sú klimatické zmeny, vojny a nekonečné úsilie ľudstva o dokonalosť a škody, ktoré spôsobuje planéte.

Projekt, ktorý bol navrhnutý v spolupráci s hotelierom Danielom Charbonnierom, ponúkal aj tri ďalšie nula-hviezdičkové prístelkové apartmány v idylickejšej vinici a na malebnom svahu.

Suity mali k dispozícii aj služby komorníka a ponuku nápojov a raňajok. A cena za tento pobyt na čerstvom vzduchu a možnosť premýšľať a reflektovať, vôbec nebola nízka: 325 švajčiarskych frankov, čiže 320 eur.

spánok, žena, spiaca žena, noc, posteľ, budík Čítajte viac Ako sa žije v hongkonských truhlách? Byt veľký 1,9 m² šetrí peniaze tanec, stužková, ples Čítajte viac 35 rokov po: Pozrite sa, ako dnes vyzerá hotel z filmu Hriešny tanec zima, sneh, zdravie Čítajte viac Nelyžujete? Toto je 7 najlepších lyžiarskych stredísk pre vás. Vážne

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hotel