Taliansko po dvoch pandemických rokoch očakáva rekordnú zimnú turistickú sezónu

Až 80 % izieb hotelov v horských obciach v alpskom regióne je rezervovaných. Podľa združenia cestovného ruchu Confindustria Alberghi sú na Silvestra všetky ubytovacie zariadenia takmer kompletne obsadené. V období od 1. januára do Troch kráľov je už zarezervovaných 70 %.

31.12.2022 10:00
Forni di Sopra, Dolomity, Alpy, Taliansko,... Foto:
Forni di Sopra. Ilustračné foto.
debata

Optimistické sú aj mestá lákajúce turistov na umelecké pamiatky. V Ríme je rezervovaných 70 % všetkých hotelových izieb, čo je o 5 % viac v porovnaní s predpandemickým rokom 2019. Dôvodom je nárast zahraničných turistov o 15 %.

Podľa odhadov združenia cestovného ruchu Assoturismo Confesercenti sa v oficiálnych ubytovacích zariadeniach 24. až 26. decembra očakáva 3,6 milióna turistov. Združenie počíta celkovo s 13,8 milióna pobytov v oficiálnych zariadeniach počas sviatkov, čo by bolo o 8,1 % v porovnaní s rokom 2021. Hlavným dôvodom je vyšší záujem zahraničných turistov (+19,5 %), ktorých počet sa v niektorých mestách už vrátil na úroveň roka 2019.

„Počas vianočných sviatkov očakávame pozitívne údaje z cestovného ruchu, ktoré však neznižujú štrukturálne problémy sektora, ktorý výrazne poznačila pandémia a teraz aj energetická kríza. Vieme, ako veľmi cestovný ruch poháňa taliansku ekonomiku, a preto je pre vládu prioritou,“ uviedla podľa médií talianska ministerka cestovného ruchu Daniela Garnero Santanché.

San Sebastián, Španielsko, pláž, more, leto, dovolenka, palác, piesková pláž, opaľovanie, kúpanie Čítajte viac Španielsko, Grécko, Turecko, Taliansko budú pre mnohých európskych turistov o 5 rokov no-go zónou slnečník Čítajte viac Tragédia na pláži: Dovolenkárku prebodol slnečník, ktorý uchytil vietor. Väčšina obetí pláží sú ženy nad 40
debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko