Trnavský kraj chce prilákať aj turistov z Blízkeho východu

V záujme využitia potenciálu Letiska Piešťany sústreďuje Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj svoju pozornosť aj na Blízky východ, informoval Martin Palkovič z KOCR Trnavský kraj.

04.01.2023 11:00
mlyn Foto: ,
Mlyn na Malom Dunaji pri obci Jelka.
debata

Ako doplnil, počas roka prišli na Slovensko zástupcovia cestovných kancelárií, novinári a influenceri z Izraela a arabských krajín, aby svojmu publiku a klientom sprostredkovali zážitky, ktoré ponúka Trnavský kraj. Ešte pred usporiadaním týchto pobytov sa KOCR Trnavský kraj s podporou Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) predstavila na prestížnych veľtrhoch cestovného ruchu IMTM v Tel Avive a Arabian Travel Market v Dubaji.

„V kraji máme veľa atraktívnych miest a podujatí, ktoré sú veľkým lákadlom pre domácich aj zahraničných turistov. Za dôležitú považujem podporu rozvoja piešťanského letiska ako vstupnej brány pre návštevníkov z Izraela a Blízkeho východu. Staršie ročníky obyvateľov v tejto časti sveta majú o našom regióne povedomie najmä vďaka kúpeľom. Systematicky pracujeme na tom, aby sme aj rodiny s deťmi a mladých cestovateľov motivovali vycestovať do Trnavského kraja,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

„V skončenom roku sme sa zamerali na návštevníkov z Blízkeho východu. Napriek krízovej situácii sa nám podarilo vzbudiť u nich záujem o Slovensko. V spolupráci s našimi členskými subjektami a podnikateľmi sme pre nich vytvorili ponuku výletov a služieb šitých na mieru. Nezabúdame ani na susedné krajiny. Pripravili sme stratégie vstupu na trhy v Českej republike, Maďarsku a Rakúsku. S tým súvisí aj plán aktivít na rok 2023, ktorý členovia schválili na nedávnom valnom zhromaždení,“ doplnila riaditeľka KOCR Trnavský kraj Agáta Mikulová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnavský kraj