Najdlhší presklený most na svete meria 632 metrov, ľudia však z neho majú paniku

Jedným z objektov, na ktoré sa Vietnam snaží nalákať späť turistov po obmedzeniach spôsobených pandémiou Covidu-19, je most Bach Long (v preklade Biely drak). Tento presklený most je dlhý 632 metrov a podľa Guinnessovej knihy rekordov je najdlhším svojho druhu na svete.

08.01.2023 06:00
Bach Long, Biely Drak, most, presklený most,... Foto:
Bach Long Bridge v okrese Moc Chau, provincia Son La, Vietnam. Turistka si užíva prechádzku po najdlhšom sklenenom moste pre peších na svete.
debata (9)

Most sa klenie vo výške 150 metrov nad zeleným údolím v provincii Son La, ktorá leží pri laoských hraniciach.

Tvoria ho tri vrstvy 40 milimetrov hrubého temperovaného skla a unesie asi 500 ľudí naraz. Spoločnosť, ktorá ho vybudovala, konštrukciu testovala pomocou ťažkých vozidiel a nákladných áut.

Z bezpečnostných dôvodov sa na ňom smie chodiť len jedným smerom.

Tento presklený most pre peších otvorili vlani na konci apríla, ale reakcie návštevníkov sú zmiešané. Niektorí sú nadšení, iní majú obavy a boja sa na sklo šliapnuť.

Vstupenka stojí cez víkend v prepočte asi 26 eur pre dospelého a 18 eur pre dieťa. Ceny počas všedných dní sú nižšie a deti do jedného metra výšky majú vstup zadarmo.

Originálny objekt je jedným zo spôsobov, ako sa Vietnam snaží prilákať späť turistov po dvoch rokoch obmedzení kvôli pandémii Covidu-19.

Krajina v marci 2020 uzavrela hranice a prestala vydávať turistické víza, pre zahraničných turistov sa znovu otvorila vlani v marci.

NEPOUZ, mall.tv. čína Čítajte viac Sklenený most či metro na 6. poschodí domu? V Číne je všetko možné. Tu je 5 ohromujúcich stavieb Nepouzivat__Raffles City Chongqing, The Crystal, Čchung-čching Čítajte viac Vo výške 250 metrov postavili na štyri veže horizontálny mrakodrap so skleneným dnom hotel, Grécko, Atény Čítajte viac Hniezdo kondora, zlom Eurázie a Ameriky, snehuľa na tanieri... A čo ponúka váš hotel? Nehoda, ilustračná, sklo Čítajte viac Najdlhší sklenený most je pre ľudí so silným žalúdkom. O titul čoskoro príde
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Vietnam #Most