V piešťanskom regióne chystajú tradičné i nové podujatia: hudobný festival či prehliadka autoveteránov

Niekoľko sto kultúrnych a spoločenských akcií pre všetky vekové kategórie čaká v tomto roku obyvateľov a návštevníkov piešťanského regiónu. Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany zverejnila termíny top podujatí, medzi ktorými nechýbajú Piešťanské zlaté stuhy, Piešťanské rendezvous i Historický deň. Informovala o tom výkonná riaditeľka OOCR Tatiana Nevolná.

22.01.2023 14:00
debata

„Okrem tých, na ktoré sú návštevníci dlhodobo zvyknutí, pribudnú aj nové akcie, ktoré ešte viac zatraktívnia región ako turistickú destináciu,“ uviedla Nevolná.

Akcie sa konajú priebežne od začiatku roka, polovica mája potom patrí tradične niekoľkodňovej prehliadke umeleckých remesiel a na piešťanskom letisku sa uskutoční festival letectva. Oficiálne otvorenie letnej kúpeľnej sezóny s bohatým programom bude v prvý júnový víkend.

„Ani tento rok nebudú chýbať známe medzinárodné podujatia – hudobný festival a noblesná prehliadka automobilových veteránov. Leto v regióne vyvrcholí slávnym krojovaným Anna bálom, festivalom pouličného umenia a športovým zápolením železných mužov. Sezónu uzatvorí filmový festival Cinematik a neodmysliteľná kvetinová súťaž Victoria Regia,“ doplnila Nevolná.

V roku 2023 Piešťany čaká aj pripomienka 910. výročie prvej písomnej zmienky o meste v Zoborskej listine. „Už teraz môžeme sľúbiť, že návštevníci nášho regiónu sa majú naozaj na čo tešiť a každý si u nás určite nájde program podľa svojej chuti,“ uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany