Najdlhšia riečna plavba na svete potrvá 51 dní a prejde vyše 3200 kilometrov. Jeden deň plavby stojí až do 566 eur

V Indii vyrazila na cestu nová výletná loď, ktorá bude ponúkať najdlhšiu riečnu plavbu na svete, píše denník The Times.

17.01.2023 06:00
India, loď, MV Ganga Vilas Foto: ,
Policajti sledujú plavbu MV Ganga Vilas po rieke Ganga.
debata

Turisti na luxusne vybavenom plavidle prejdú počas 51 dní viac ako 3200 kilometrov a z Váránasí sa cez Kalkatu, Bangladéš a čajové plantáže v Ásame dostanú až do mesta Dibrugarh pri hraniciach s Barmou.

Hoci jeden deň plavby stojí medzi 280 a 566 eurami na osobu, hlási prevádzkovateľ, že má vypredané na dva roky dopredu.

Loď pomenovanú MV Ganga Vilas vyprevadil v piatok na cestu aj indický premiér Naréndra Módí. Na palube má pri prvej plavbe 32 turistov zo Švajčiarska, celkovo môže ubytovať 36 hostí.

Plavidlo dlhé 62 metrov ponúka pohodlné kajuty, služby masážneho salónu aj prvotriednu gastronómiu. Na palube sa ale servírujú iba vegetariánske jedlá a žiadny alkohol.

Dunaj, Bratislava, Bratislavský hrad, lode, parlament, NR SR, most SNP, Čítajte viac Najväčšia výletná loď Európy sa plaví po Dunaji cez Bratislavu. Takto vyzerá

Najväčším lákadlom sú kultúrne a prírodné pamiatky, ku ktorým loď pasažierov pohodlne dopraví.

Plavba sa začína na rieke Gange v posvätnom hinduistickom meste Váránasí, odkiaľ pokračuje cez mesto Patna 20 dní do Kalkaty a potom cez bangladéšske mangrovníky do Dháky a ďalej do Ásámu. Zastávky má v národných parkoch, ale aj v blízkosti budhistických kláštorov, palácov a svätýň.

„Náš zámer bol vytvoriť plavbu, ktorá by spájala dve veľké rieky: Gangu a Brahmaputru cez (mangrovníkový les) Sundarbans tak, aby hostia videli aj miesta, ktoré nie sú tak dobre známe,“ povedal Rádž Singh, šéf spoločnosti Antara River Cruises, ktorá loď prevádzkuje.

MV Ganga Vilas vypláva na rieku Ganga. Foto: SITA/AP, Suraj Patel
India, loď, MV Ganga Vilas MV Ganga Vilas vypláva na rieku Ganga.
Ponte Vecchio, Florencia, Taliansko Čítajte viac Starý most: Vynašli na ňom bankrot, no kto ho postavil, je dodnes záhadou cyklista, bicykel, šport Čítajte viac Vedeli ste, že Európa má cyklotrasu dlhú 3 653 km? Spája Čierne more s Atlantikom NEPOUZIVAT!!! červená rieka, Daldykan, Noriľsk, Čítajte viac Biblická rana? Sibírska rieka sa zmenila na krvavý prúd
debata chyba
Viac na túto tému: #India #rieka #riečna plavba