V rekreačnej lokalite Anička pribudne verejné osvetlenie za viac ako 165-tisíc eur

Na združenom cyklochodníku v rekreačnej lokalite Anička v mestskej časti Sever pribudne na jar inovatívne verejné osvetlenie za viac ako 165-tisíc eur. Osadia tam 25 kusov úsporných autonómnych LED svietidiel napájaných z batériového modulu nabíjaného solárnym panelom. Informoval o tom Magistrát mesta Košice.

02.02.2023 08:00
debata

Svietidlá na 500-metrovom úseku od konečnej zastávky linky č. 14 pred mostom v Ťahanovciach po minerálny prameň Gajdovka budú vybavené PIR senzorom a smart funkciou Moving light.

Rozpoznajú prítomnosť osôb a vzájomnou komunikáciou medzi sebou zabezpečia zvýšenú intenzitu osvetlenia u ďalších dvoch nasledujúcich svietidiel v rade v závislosti od pohybu osôb v reálnom čase.

Vo verejnom obstarávaní na dodanie, montáž a uvedenie do prevádzky fotovoltaických setov verejného osvetlenia uspela spoločnosťou O.S.V.O Prešov, s­.r.o.

Práce sa v závislosti od poveternostných podmienok a možností dodávky fotovoltaických setov začnú v najbližších týždňoch. Nové osvetlenie by malo byť v prevádzke niekedy na prelome apríla a mája.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #rekreácia