Trip Advisor vyhlásil top miesta roku 2023: Len 7 z 25 je v Európe, zato 2 máme za rohom

Každý rok oceňuje jeden z najznámejších cestovateľských portálov Trip Advisor obľúbené destinácie, hotely, reštaurácie a aktivity cestovateľov po celom svete na základe recenzií a hodnotení na svojom webe za posledných 12 mesiacov. Takže o víťazoch našej Travelers' Choice Best of the Best nerozhodujú poroty, ale tisíce turistov, skutoční cestovatelia z celého sveta, ktorí zdieľajú autentické názory a príbehy.

21.02.2023 06:00
debata

Víťazi za rok 2023 sú oslavou všetkého, čo sme stihli za minulý rok – všetkých miest, ktoré sme objavili, a všetkých prípadov, kedy sme len povedali „áno“ novým dobrodružstvám.

Od menej známych miest až po overené tipy, tieto miesta tento rok bodujú. Tu sú víťazi v kategórii Populárne destinácie — Svet:

1. Kuba

Ako návštevníci z celého sveta vedia, tento ostrov ponúka úžasné príležitosti. Havana je zmesou starosvetskej architektúry a súčasnej kultúry.

Vydajte sa z hlavného mesta do mestečka Trinidad, kde uvidíte viac španielskej koloniálnej architektúry. Je to miesto svetového dedičstva UNESCO a fantastická domáca základňa pre návštevu Údolia cukrovarných mlynov, oblasti, ktorá v minulosti slúžila ako centrum cukrovarníckeho priemyslu na Kube.

Havana Foto: SHUTTERSTOCK
Havana, Kuba, autá Havana

2. Hoi An, Vietnam

Toto mesto na strednom vietnamskom pobreží je dobre zachovaným príkladom významného obchodného prístavu v juhovýchodnej Ázii, ktorým bolo v 15.-19. storočí.

V 14. deň každého lunárneho mesiaca mesto vymení svoje elektrické svetlá za tradičné farebné lampáše. Medzi pamiatky patrí japonský krytý most a chrám Quan Cong.

Hoi An, Vietnam Foto: SHUTTERSTOCK
Hoi An, Vietnam, lampáše, Hoi An, Vietnam

3. Maurícius

Maurícius je pravdepodobne najbohatšou destináciou Afriky, dokonalým tropickým rajom. Port Louis, moderné hlavné mesto tohto ostrova, je rušným prístavom s revitalizovaným nábrežím a rušným trhom.

Väčšina návštevníkov však tiahne do rekreačných oblastí, ako je Mont Choisy, pokojné Trou-aux-Biches a rušnejšie Flic en Flac, obľúbené medzi potápačmi. Rivière Noire je ideálny pre tých, ktorí hľadajú skvelý hlbokomorský rybolov.

Maurícius Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Maurícius Maurícius

Ostatných 22 miest prestížneho rebríčka nájdete v galérii:

2. Siem Reap, Kambodža
Chiang Mai, Thajsko
+19Grand Cayman, Kajmanské ostrovy. Karibské more...
krídlo, lietadlo, Seagle Air Čítajte viac Nestratili ste náhodou Boeing? Obrovské lietadlo sa našlo na poli, nikto nevie, ako sa tam dostalo Ponte Vecchio, Florencia, Taliansko Čítajte viac Starý most: Vynašli na ňom bankrot, no kto ho postavil, je dodnes záhadou Malorka, Mallorca, Čítajte viac Spravte si letecký výlet do Európy za necelých 20 eur spiatočne: Tieto destinácie sú najvýhodnejšie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TripAdvisor