Psychologická vojna! Turecko obvinilo Západ, že škodí jeho turizmu

Turecko obvinilo skupinu západných krajín, že vedú "psychologickú vojnu" a snažia sa zničiť cestovný ruch v krajine, informuje agentúra AP.

04.02.2023 13:00
debata

Nemecko, Holandsko, Británia a ďalšie krajiny tento týždeň dočasne zatvorili svoje konzuláty v 16-miliónovom Istanbule. Berlín sa odvolával na možné odvetné útoky za protesty v európskych mestách, kde sa pálil korán. USA a ďalšie krajiny tiež vydali varovania pre svojich občanov v Istanbule a vyzvali ich na ostražitosť.

Turecký minister vnútra Süleyman Soylu vo štvrtok povedal, že zatvárania konzulátov a cestovné varovania sú súčasťou sprisahania západných krajín, pričom ich cieľom je uškodiť turizmu v tejto krajine, ktorý sa len spamätáva z pandémie koronavírusu.

Turecko, leto, more, dovolenka, pláž Čítajte viac Arogantní, vulgárni a hluční, Ukrajincov nazývajú fašistami, píšu o Rusoch v Turecku znechutení dovolenkári

„V deň, keď sme vyhlásili náš cieľ prilákať 60 miliónov turistov, čo bolo v čase 50,5 milióna prichádzajúcich turistov a získali sme 46 miliárd na príjmoch z cestovného ruchu, boli oni na pokraji začatia novej psychologickej vojny proti Turecku,“ povedal. Soylu je tiež známy svojou protizápadnou rétorikou.

Minister uviedol, že Turecko v tomto roku zasiahlo voči militantnej organizácii Islamský štát (IS) až 60-krát a zadržalo 95 ľudí. Vlani bolo podľa neho zadržaných až 2000 domnelých militantov z IS pri vyše 1000 zákrokoch.

AP pripomína, že pri explózii vlani v novembri na istanbulskej Triede nezávislosti (Istiklal Caddesi), neďaleko ktorej sídli viacero konzulátov, zahynulo šesť ľudí. Turecké úrady z útoku obvinili kurdských militantov.

Zem, príroda, zeleň, slnko Čítajte viac Gigantický prstenec rotujúci na vode: To je bombastická vízia futuristického hotela NEPOUZ Split Čítajte viac Žralok zabíjal v Chorvátsku naposledy v '74. Jadran je aj dnes plný predátorov, asi 300 ich je len pri Splite
debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko