Na 4 rôznych miestach vyrastú gigantické repliky Mesiaca, prechádzka medzi krátermi bude stáť 460 eur

Dubaj vyčnieva z radu miest po viacerých stránkach a mnohí si jeho kombináciu luxusu a zaujímavej scenérie zamilovali. Teraz budú mať turisti pravdepodobne o dôvod viac vybrať sa do tohto nevšedného emirátu. Dostane totiž nový ťahák. A nie len on.

10.03.2023 06:00
debata

Dubaj, známy svojou extravagantnou architektúrou, onedlho môže dostať ďalšiu z radu mnohých atrakcií – Moon World Resorts, nový hotel v tvare obrovského Mesiaca.

Kanadská spoločnosť plánuje postaviť na rôznych miestach sériu gigantických guľových hotelov pripomínajúcich Mesiac, pričom prvý vznikne v Dubaji.

Každá guľa bude 360-stupňovou rekonštrukciou Mesiaca, doplnenou o realisticky vyzerajúce krátery a textúru.

Vyše 220 metrov vysoká replika Mesiaca s obvodom 623 metrov bude ukrývať všetko vybavenie, ktoré by sa dalo očakávať od luxusného rezortu, nebude chýbať kongresové centrum, reštaurácie, kúpele.

NEPOUZ, Address Beach Resort, Dubaj Čítajte viac 10 najlepších hotelov v Dubaji. Tu musíte bývať pri ďalšej návšteve v Emirátoch!

No aj čosi navyše. Interiéry budú predstavovať umelecké stvárnenia v štýle vesmírnej lode a rezort ponúkne aj špeciálny zážitok – simuláciu návštevy skutočného Mesiaca, prechádzku medzi krátermi.

„Ľudia chcú niečo jedinečné, niečo iné, niečo ‚Wow‘,“ povedal pre The New York Post Michael Henderson, spoluzakladateľ Moon World Resorts Inc.

Prechádzka po dubajskom Mesiaci bude stáť v prepočte 460 eur a v cene bude objavovanie autentického mesačného povrchu a návšteva lunárnej kolónie. Developeri sľubujú „zážitok, ktorý zmení život“.

Umelý Mesiac bude tiež slúžiť ako cvičisko pre astronautov z vesmírnych agentúr.

Projekt bude stáť 4,6 miliardy eur a spoločnosť Moon World Resorts tiež oznámila, že okrem samotného Mesiaca budú dizajn dopĺňať aj dva ďalšie disky v spodnej budove nadstavby. Tie budú slúžiť súkromná rezidencia.

Na predaj bude v projekte približne 144 luxusných jednotiek, každá s rozlohou 185 m2. Majitelia budú mať exkluzívne privilégiá prostredníctvom doživotného členstva v MOON Owners Clube.

Podľa spoločnosti bude mať projekt MOON čistý nulový vplyv na životné prostredie vďaka prístupu environmentálneho manažmentu založeného na ekosystémoch.

V celom areáli sa bude podporovať biodiverzita vrátane veľkej lúky, ktorá je vhodná ako príbytok pre opeľovače. Vodné hospodárstvo bude zahŕňať kompletné systémy zachytávania dažďovej vody a 100 %-né opätovné využitie filtrácie odpadovej vody.

Dlhodobým cieľom spoločnosti Moon World Resorts je vybudovať dohromady štyri MOOn rezorty, jeden v Severnej Amerike, jeden v Európe, jeden na Strednom východe a v severnej Afrike a jeden v Ázii.

Počíta sa s turisticky obľúbeným Dubajom, no spoločnosť zaznačuje, že sú stále otvorené aj iné možnosti. Michael Henderson predpokladá, že prvý Mesiac by mohli otvoriť v roku 2027.

Medzi top destinaciami zimnej sezony su aj rajske Maldivy. - Shutterstock.jpg Čítajte viac Toto je top 9 exotických miest, kam Slováci cestujú v zime. A letenky v novom roku stoja od 150 eur spiatočne wizz air lietadlo Čítajte viac Dovolenkový horor: Lietadlo Wizz Air vzplanulo, pasažieri uviazli na týždeň v Rumunsku NEPOUZIVAT, Turecko Čítajte viac Najlacnejší letný all inclusive? Turecko v päťhviezdičkovom hoteli od 300 eur! Na čo si dať pozor? Perth, Austrália, cyklista, bicykel, bicyklovanie, most Čítajte viac Načo Dubaj dováža piesok a ktorých 18 krajín nemá žiadnu rieku? 5 neuveriteľných faktov o svete

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mesiac #Dubaj #replika