Letecká spoločnosť prinútila letušky vítať futbalistov v spodnej bielizni. Dostala pokutu 40 miliónov

Futbal, to je pre fanúšikov súčasť života, hráči sú idoli. Keď sa darí, oslavy nemajú konca, prehru prejdú tichým povzbudením. Zvláštny je však prípad, keď sa aerolínie rozhodli "oslavovať" prehru. A neúprimný pokus o kreativitu zašiel veľmi ďaleko za hranice dôstojnosti.

03.03.2023 06:00
debata (2)

Slušnosť, ani morálka im zjavne nič nehovorí. Vietnamská nízkonákladová letecká spoločnosť VietJet sa rozhodla potešiť miestny tím futbalistov, ktorý sa vracal z ázijského turnaja v Číne, na ktorom nešťastne prehral s Uzbekistanom.

Spoločnosť počas letu usporiadala pre domácu futbalovú reprezentáciu, ktorá svoj zápas ani nevyhrala, módnu prehliadku letušiek v bikinách. Letušky v bikinách sa prechádzali uličkou a pózovali s viditeľne prekvapenými futbalistami, ktorí sa zjavne cítili trápne a nevedeli ako reagovať.

Po kritike, ktorá sa proti VietJet Air zdvihla, sa manažér za „oslavy“ ospravedlnil, no jeho slová nevyzneli nijako úprimne, keďže spoločnosť je neslávne známa tým, že jej letušky chodia v bikinách v podstate preto, aby prilákali viac zákazníkov.

jedlo, obed, reštaurácia, pokrm, hlad, strava, výživa, menu Čítajte viac Týchto slovenských zvykov sa v zahraničí vyvarujte. Predídete trapasu

Už v minulosti bola spoločnosť VietJet Air kritizovaná pre obrázky zobrazujúce sporo odeté modelky, ktoré predstierali, že sú letuškami. Dopravca následne tvrdil, že fotografie modeliek, ktoré mali na sebe pančuchy a spodné prádlo vo farbách leteckej spoločnosti, neboli súčasťou oficiálnej reklamnej kampane a poprel, že „únik“ záberov je súčasťou PR kampane.

Tento spôsob prezentácie je mimoriadne urážlivý a lacný. Ukazovať ženy oblečené v bikinách mužom nie je len objektivizácia ženského tela, ale je to aj neúcta k ľuďom a ich práci, napísali noviny India Times.

Letecká spoločnosť za svoju „oslavu prehry“ dostala pokutu 40 000 000 vi­etnamských dongov, čo je v prepočte necelých 1600 eur.

lietadlo, obloha, doprava, mraky, letisko Čítajte viac Vznikne nový najdlhší let na svete. Vďaka Rusku? lietadlo, GreatFlyer, Wizzair, Skiathos Čítajte viac Video zachytilo šialené pristávanie lietadla nad hlavami turistov: Jedného minul podvozok len o chlp Bekim Aziri Čítajte viac Bekim: Keby mi na letisku stratili vozíček, odišiel by som na stokilovom papamobile

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #bikiny #aerolinky #Vietnam #letušky