Na rozvoj turizmu, ochranu prírody a pamiatok pôjde ďalší milión eur, ohlásila ministerka Remišová

Na rozvoj turizmu, ochranu prírody a pamiatok v pohraničí s Českom ide ďalší milión eur. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR v rámci programu cezhraničnej spolupráce Interreg SK-CZ vyhlásilo výzvu v celkovej výške milión eur. Otvorená je do konca februára, informovala vicepremiérka a dočasne poverená ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí).

10.02.2023 10:00
debata

„Rozvoj turizmu má v slovensko-českom pohraničí obrovský potenciál, ktorý by sme mali naplno využiť,“ uviedla Remišová.

O podporu sa môžu uchádzať napríklad projekty na budovanie bezbariérového prístupu pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu či navádzacích systémov pre lepšiu prístupnosť k prírodným a kultúrnym pamiatkam.

Taktiež sa zafinancujú projekty na revitalizáciu oddychových zón, budovanie stojanov pre bicykle, informačné tabule, odpočívadlá a prístrešky, či propagáciu turistických aktivít prostredníctvom mobilných technológií.

Do danej výzvy sa môžu prihlásiť aj projekty na podporu cestovného ruchu prostredníctvom turistických kariet, rodinných pasov i organizácie aktivít propagujúcich spoločné územie, spresnilo MIRRI.

Výzva je určená na slovenskej strane pre prijímateľov v Trnavskom, Trenčianskom a Žilinskom kraji, a u českých susedov pre prijímateľov Juhomoravského, Zlínskeho a Moravskosliez­ského kraja.

Z programu Interreg SK-CZ v dobiehajúcom programovom období podporili 166 projektov, medzi nimi bolo napríklad vybudovanie a modernizácia 189 kilometrov nových a obnovených cyklociest.

Ministerstvo investícií dodalo, že pripravuje ďalšie výzvy z nového eurofondového obdobia.

debata chyba
Viac na túto tému: #turizmus