Trenčianska župa získala stavebné povolenie pre cyklotrasu z Nemšovej do Ladiec

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) disponuje stavebným povolením pre ďalší z úsekov Vážskej cyklomagistrály. Ako informoval krajský cyklokoordinátor Ondrej Repka, viac ako 15 kilometrov dlhá cyklotrasa je naplánovaná medzi Nemšovou a Ladcami a prepojí tak okresy Trenčín a Ilava.

16.02.2023 09:30
debata

Cyklotrasa povedie cez katastrálne územia Nemšovej, Dubnice nad Váhom, Prejty, Klobušíc, Ilavy, Košece a Ladiec. „Na úseku bude viacero oporných múrov zasadených do päty kanálovej hrádze, súčasťou cyklotrasy bude tiež odpočívadlo na okraji Prejtských jazier," priblížil Repka.

Doplnil, že v prípade vyhlásenia výzvy a alokovania finančných zdrojov na rozvoj cyklodopravy podá župa žiadosť o nenávratný finančný príspevok z európskych štrukturálnych fondov a vyhlási verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby.

Práve vďaka eurofondom sa v tomto roku zrealizujú na Vážskej cyklomagistrále dva úseky, a to medzi Ladcami a Púchovom, a medzi Považskou Bystricou a hranicou so Žilinským samosprávnym krajom, ktoré doplnia už tri hotové úseky. Po kompletnom dobudovaní bude Vážska cyklomagistrála merať 100 kilometrov a spojí hranice Trenčianskeho kraja so Žilinským a Trnavským krajom.

debata chyba
Viac na túto tému: #trenčianska župa #cyklocesta