MAS Orava vyhlási výzvy na podporu cestovného ruchu pre samosprávy

Miestna akčná skupina (MAS) Orava plánuje v tomto roku vyhlásiť výzvy pre samosprávy na podporu cestovného ruchu, rekreačnej a turistickej infraštruktúry. Mestá a obce sa budú môcť uchádzať aj o financie na budovanie športovísk a detských ihrísk, amfiteátrov či vonkajších priestorov pre kultúrne a spoločenské podujatia, informoval manažér MAS Orava Ondrej Šeliga.

16.02.2023 09:00
debata

Pre malých podnikateľov poskytnú dotácie v oblasti spracovania produktov poľnohospodárskej výroby, ktoré sa týkajú spracovania, uvádzania na trh alebo vývoja poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov.

„Žiadatelia tak môžu získať dotáciu napríklad na otvorenie podnikovej predajne, obstaranie mraziarenského vozidla alebo výstavbu domáceho pivovaru,“ konkretizoval Šeliga.

MAS Orava za takmer desaťročie svojej existencie vyhlásila 11 výziev, v rámci ktorých v regióne zrealizovali 30 projektov za 2,4 milióna eur. S pomocou dotácií sa podarilo opraviť zvoničku v obci Pokrývač, zabezpečiť k nej bezbariérový prístup a upraviť jej blízke okolie, kde pribudli lavičky aj informačná tabuľa.

V obci Chlebnice zrekonštruovali obecnú knižnicu, v Medzibrodí nad Oravou vybudovali športový areál, v Dlhej nad Oravou zrenovovali javisko v kultúrnom dome. Do výziev sa zapojili aj podnikatelia a neziskové organizácie. Ďalšie projekty za dva milióny eur v súčasnosti pripravujú.

debata chyba
Viac na túto tému: #Orava