OOCR Rezort Piešťany podporí v tomto roku 40 projektov

Spolu 40 projektov, orientovaných na rozvoj turistického ruchu podporí v tomto roku sumou 101 000 eur Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany. Na výzvu reagovalo spolu 52 subjektov, celková požadovaná suma príspevkov bola niekoľkonásobne vyššia, než sú rozpočtové možnosti OOCR. Informovala o tom výkonná riaditeľka organizácie Tatiana Nevolná.

22.02.2023 08:00
debata

Výberová komisia posudzovala miesto realizácie, predpokladaný počet návštevníkov, trvanie aktivity, vstupné alebo históriu podujatia.

„Okrem toho sme zohľadňovali aj obsahový súlad s cieľmi projektu, myšlienkovú prepracovanosť a schopnosť realizácie,“ doplnil predseda predstavenstva organizácie Michal Bezák.

Finančnú podporu dostanú neodmysliteľné piešťanské podujatia ako Piešťanské zlaté stuhy, 68. music festival Piešťany, Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny alebo 18. Medzinárodný filmový festival Cinematik Piešťany.

S príspevkom môžu rátať aj organizátori 30. ročníka Victoria Regia, open air výstavy Socha piešťanských parkov, ďalej obľúbeného Piešťany Street ART Festivalu a ďalších kultúrnych, športových, a tiež nových akcií. Okrem priamej podpory môžu opäť počítať aj s marketingovou podporou OOCR.

„Podujatia, ktoré OOCR podporí, majú potenciál prilákať návštevníkov z celého nášho regiónu, z iných kútov Slovenska aj zo zahraničia. Verím, že budú atraktívne aj pre obyvateľov nášho kúpeľného mesta. Na svoje si prídu všetky vekové kategórie, rodiny, nadšenci športu, umenia, kreatívnych nápadov aj histórie. Piešťany a okolie budú opäť plné života, čo je dobré pre rozvoj cestovného ruchu a nepochybne aj celého regiónu,“ uviedol primátor Piešťan Peter Jančovič.

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany