Toto je 7 najrýchlejších jazykov. A taliančina nie je ani v prvej trojke!

Ak sa vám niekedy zdalo, že Taliani melú ako stroje a za sekundu povedia aspoň milión slov, budete sa pravdepodobne diviť, že tento jazyk je v rebríčku najrýchlejšie hovorených až na 4. mieste.

24.03.2023 06:00
rozprávať, veľa hovoriť, debata Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

Každý národ má pri svojom jazyku určité predpoklady, akou rýchlosťou rozpráva. Lingvisti merajú rýchlosť jazykov podľa toho, koľko slabík sa artikuluje za sekundu alebo za minútu, napísal portál Language Nerds.

Aj keď sa môže zdať opak, nie je pravda, že jazyky so zložitým tónom alebo zložitými zhlukmi spoluhlások majú tendenciu byť pomalšie.

študent, učenie sa, uzitocna, vyucovanie, Čítajte viac Nie ste talent na cudzie reči? Nevadí! V týchto krajinách Európy sa uchytíte najlepšie

Samozrejme, nemáme údaje zo všetkých jazykov sveta, a tak rebríček nie je definitívny, ale podľa štúdie, ktorú vykonali Pellegrino, Coupé a Marco, je poradie podľa rýchlosti nasledovné:

7. Mandarínčina

Mandarínčina je najpomalší z jazykov v rebríčku s rýchlosťou 5,18 slabík za sekundu.

6. Nemčina

Predposledným jazykom je nemčina s rýchlosťou 5,97 slabík za sekundu.

5. Angličtina

Aj angličtina patrí medzi pomalšie jazyky s rýchlosťou 6,19 slabík za sekundu.

4. Taliančina

Taliančina je na pomerne prekvapivom mieste, je dokonca o niečo pomalšia ako španielčina, jej rýchlosť je 6,99 slabík za sekundu.

3. Francúzština

Jazyk z krajiny galského kohúta má rýchlosť 7,18 slabík za sekundu.

2. Španielčina

Španielčina je na druhom mieste a je takmer rovnako rýchla ako jazyk na prvom mieste. Španieli hovoria priemernou rýchlosťou 7,82 slabík za sekundu.

1. Japončina

Najrýchlejším zaznamenaným jazykom je japončina. Má rýchlosť 7,84 slabík za sekundu.

reč, jazyk, cudzia reč, cudzí jazyk, ahoj, pozdrav, študenti, škola, učenie, predmet, štúdium, učebňa, kurz, Čítajte viac Ktorú reč sa učiť? Čínština je rodným jazykom vyše miliardy, angličtina 335 miliónov Ukrajina, chrámy, veže, strechy Čítajte viac Deväť zaujímavostí o Ukrajine: Najnavštevovanejšia reštaurácia, najkrajší jazyk, z piva výbušniny

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cudzie jazyky