„S týmto výsledkom môžem potvrdiť, že ste dosiahli rekord v počte ľudí grilujúcich mäso v rovnakom čase,“ uviedla zástupkyňa Guinnessovej knihy rekordov, ktorá na akciu dohliadala.
Za smiechu publika podotkla, že jej je ľúto, že mäso neochutnala, a všetkých prítomných uistila, že jej to ale vo vyhlásení rekordu nebráni.
Na akcii sa zúčastnili aj minister cestovného ruchu Miguel Torruco a gubernátor štátu Sonora Alfonso Durazo.
Čítajte viac Mexiko po slovensky? Do Cancúnu a k divom sveta vás prenesú akciové letenky„Sme veľmi hrdí na medzinárodné uznanie našej gastronómie,“ uviedli na Durazno a Torruco.
V príspevku zdieľali snímku, na ktorej obaja držia v grilovacích kliešťach kus mäsa.
Torruco dodal, že tieto ocenenia pomáhajú dostať správu o gastronómii mesta Hermosillo do povedomia potenciálnych turistov z celého sveta.
Guinnessova kniha rekordov zaznamenala v minulých rokoch aj ďalšie podobné rekordy, napríklad v roku 2015 najväčšiu porciu tacos na svete. Na prípravu 22 000 tacos bolo vtedy potrebných 166 kilogramov mäsa.
Čítajte viac Pán Kabát o Mexiku: Vyhnite sa policajtom, neskúšajte to s angličtinou a nejedzte chlpaté tacos Čítajte viac Nebotyčné ceny ostrova vetrov: 25 € za souvlaki, 150 € za vyprážaného kalmara Čítajte viac Žiadne klobásky. V Nemecku kraľuje fastfoodom 15 000 stánkov s kebabmi