Najhromadnejšia grilovačka: Koľko ľudí musí naraz opekať mäso, aby bol z toho svetový rekord?

Koncom februára sa zišlo 2184 ľudí, aby spoločne grilovali. Udalosť sa konala v severomexickom meste Hermosillo, ktoré je hlavným mestom štátu Sonora. Na viac ako tisícke roštov spoločne opekali asi päť minút päť ton mäsa, a dosiahli tak svetový rekord v najväčšom počte súčasne grilujúcich ľudí. Predčili Kanadu, kde vlani spoločne grilovalo "iba" 914 ľudí. Informoval o tom El País.

07.03.2023 08:00
debata

„S týmto výsledkom môžem potvrdiť, že ste dosiahli rekord v počte ľudí grilujúcich mäso v rovnakom čase,“ uviedla zástupkyňa Guinnessovej knihy rekordov, ktorá na akciu dohliadala.

Za smiechu publika podotkla, že jej je ľúto, že mäso neochutnala, a všetkých prítomných uistila, že jej to ale vo vyhlásení rekordu nebráni.

Na akcii sa zúčastnili aj minister cestovného ruchu Miguel Torruco a gubernátor štátu Sonora Alfonso Durazo.

NEPOUZ, Mexiko, pláž, dovolenka, Čítajte viac Mexiko po slovensky? Do Cancúnu a k divom sveta vás prenesú akciové letenky

„Sme veľmi hrdí na medzinárodné uznanie našej gastronómie,“ uviedli na Durazno a Torruco.

V príspevku zdieľali snímku, na ktorej obaja držia v grilovacích kliešťach kus mäsa.

Torruco dodal, že tieto ocenenia pomáhajú dostať správu o gastronómii mesta Hermosillo do povedomia potenciálnych turistov z celého sveta.

Guinnessova kniha rekordov zaznamenala v minulých rokoch aj ďalšie podobné rekordy, napríklad v roku 2015 najväčšiu porciu tacos na svete. Na prípravu 22 000 tacos bolo vtedy potrebných 166 kilogramov mäsa.

Pavol Kabát, Mr. Coat on the road Čítajte viac Pán Kabát o Mexiku: Vyhnite sa policajtom, neskúšajte to s angličtinou a nejedzte chlpaté tacos Mykonos, Grécko, lode, člny Čítajte viac Nebotyčné ceny ostrova vetrov: 25 € za souvlaki, 150 € za vyprážaného kalmara kebab, sendvič, jedlo, rýchle jedlo, fast food, fastfood, mäso, žemľa Čítajte viac Žiadne klobásky. V Nemecku kraľuje fastfoodom 15 000 stánkov s kebabmi
debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #grilovačka