Najhlbšia reštaurácia Európy: Obed 160 metrov pod zemou stojí 800 eur. Prilba a kabát v cene

Svetový kulinársky zážitok vo svete baníkov - bývalá baňa Velenje ponúka netradičnú atrakciu. Do podzemia Uhoľného baníckeho múzea v Slovinsku vozí hostí najstarší výťah v krajine. A tam dole si môžu vybrať z delikátneho menu, ktoré pozostáva zo štyroch chodov.

23.03.2023 06:00
debata

Na povrchu, pred vstupom do hlbín Zeme, dostanú stravníci prilbu so svetlom aj teplé oblečenie, aby zažili autentický zostup do banskej štôlne, ako kedysi pracovníci.

Do bane ich zvezie najstarší stále fungujúci výťah v Slovinsku, nasleduje prehliadka najzaujímavejších podzemných miest spojená s rozprávaním príbehov o baníkoch.

Prednášková časť by nemala trvať príliš dlho, pretože každý sa najviac teší na hlavný bod – štvorchodové menu „Štajger“.

Samotné jedlo je samozrejme prispôsobené prostrediu. Ide o stravu, ktorú si kedysi vychutnávali baníci, no v modernej verzii dnes ako kulinárske majstrovské diela svetovej triedy sprevádzané prémiovými vínami.

Okrem jedla ponúka baňa svojim hosťom aj zážitok z hudobnej zábavy, ktorá sa podzemím rozlieha svojským štýlom, a zábavného programu, ktorý je súčasťou „menu“.

Čerešničkou na torte je súkromná jazda v podzemnom vláčiku a malé prekvapenie v podobe spomienkového suveníru.

A aká je cena za trojhodinový program spolu s menu? Dve osoby zaplatia 800 eur na osobu, ak prídu štyria stravníci, každého to vyjde na 550 eur, šesť až deväť osôb si môže prichystať po 420 eur a ak sa zíde nad dvadsať ľudí, zaplatia po 185 eur na osobu.

Portugalsko, Azenhas do Mar, more, leto, dovolenka, NEST1 NEPOUZI Čítajte viac Rebríček top krajín na cestovanie ovládla Európa: Vyberte sa sem a neoľutujete Piran. 09.08.2020. Scenic view of the town of Piran with the main square of Tartini, old colorful buildings with red roofs and the Adriatic Sea with yachts in the coast of Slovenia. Travel concept Čítajte viac CNN zverejnil zoznam 15 najkrajších malých miest Európy: Od Piranu cez Tarnov až po Reine nemocnica, Afrika, postele, väzenie Čítajte viac Slovinská Celica: Z bývalej väznice je hotel pre (ne)náročných

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovinsko #baňa