Toto sú najobľúbenejšie letenky Slovákov. Začínajú sa na cenovke od 39 eur spiatočne

Zvýšený záujem o letenky pretrváva a s nástupom jari ešte rastie. Koncom mesiaca navyše nastáva na letiskách očakávaná zmena - mení sa letový poriadok a s príchodom toho letného na slovenské letiská pribúda hneď niekoľko noviniek.

09.03.2023 06:15
NEPOUZ, Rím, Taliansko, koloseum Foto:
Rím je tradične medzi top 3 najobľúbenejšími destináciami Slovákov.
debata

So zvyšujúcimi sa teplotami tradične rastie aj záujem o cestovanie a dovolenkári sa čoraz viac orientujú práve na leto.

Letná sezóna sa začína aj na letiskách – so zmenou času prechádza aj zmena zo zimného na letný letový poriadok. Ten so sebou prináša nové linky, primárne k obľúbeným prímorským destináciám.

Najobľúbenejšie letenky Slovákov sa momentálne začínajú na cenovke od 39 eur spiatočne. Trojicu top destinácií naďalej tvoria stálice – Londýn, Rím a Barcelona.

AKCIOVÉ LETENKY

Barcelona, Španielsko

Katalánske mesto Barcelona je už teraz top citybreakom Slovákov a vďaka svojej prímorskej polohe sa v rebríčku top destinácií udrží v top trojke počas celého roka. Barcelonu za posledný mesiac vyhľadáva o 30 percent viac dovolenkárov ako v rovnakom období v minulom roku. Spiatočné letenky do Barcelony sa aktuálne začínajú na cenovke od 62 eur s odletom z Viedne. K dispozícii je tiež napríklad odlet z košického letiska či Budapešti, Ostravy a Katovíc.

Barcelona, Španielsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Barcelona, Španielsko Barcelona, Španielsko

Malta

Stredomorský ostrov Malta bol minulý rok absolútnym skokanom – v porovnaní s rokom 2019 rástol o 20 percent a Malta tak patrila k top destináciám Slovákov. Už teraz na dátach Pelikána vidno, že aj tento rok bude rekordným – za posledný mesiac vyhľadáva letenky na Maltu o 100 percent viac dovolenkárov ako v rovnakom období v roku 2022. Spiatočné letenky na Maltu sa aktuálne začínajú na cenovke od 60 eur s odletom z bratislavského letiska.

Valletta, Malta Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Valletta, Malta Valletta, Malta

Rím, Taliansko

Jedna z najobľúbenejších a najvyhľadávanejších destinácií Slovákov – to je Rím, Večné mesto. Len v poslednom mesiaci vyhľadáva Rím o 40 percent viac dovolenkárov ako v minulom roku. Hlavné mesto Talianska láka dovolenkárov na celoročne príjemné počasie, úchvatné pamiatky, kultúru a gastronómiu a počas leta aj blízkosť mora – to sa nachádza približne pol hodinu cesty vlakom v oblasti Lido di Ostia. Spiatočné letenky do Ríma sa momentálne začínajú na sume od 50 eur s odletom z Viedne. Letieť možno tiež z Bratislavy či Košíc.

Rím, Taliansko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Rím, Taliansko Rím, Taliansko

Malorka, Španielsko

Baleársky ostrov Malorka je každoročne kráľovnou leta, a teda najobľúbenejšou letnou destináciou slovenských cestovateľov. V minulom roku rástla o viac ako 30 percent v porovnaní s predpandemickým rokom 2019 a už teraz kupujú cestovatelia letenky primárne na letné mesiace. Vyhľadávanie leteniek na Malorku rastú v o 60 percent v porovnaní s minulým rokom. Spiatočné letenky na Malorku sa momentálne začínajú na cenovke od 60 eur s odletom z Viedne. Na Malorku poletíme tiež z bratislavského a aj košického letiska.

Malorka, Španielsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Malorka, Španielsko, pláž, more, dovolenka Malorka, Španielsko

Burgas, Bulharsko

Bulharsko láka dovolenkárov najmä na vidinu lacnejšej dovolenky, aj preto je prímorské mesto Burgas jednou z top destinácií. Minulé leto rástol Burgas o 116 percent v porovnaním s letom 2021 a aj počas tohto posledného mesiaca sa vyhľadávania leteniek takmer zdvojnásobili v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku. Spiatočné letenky do bulharského mesta Burgas sa začínajú na cenovke od 54 eur s odletom z bratislavského letiska. K dispozícii je tiež odlet z Viedne či Budapešti.

Burgas, Bulharsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Burgas, Bulharsko Burgas, Bulharsko

Malaga, Španielsko

Aj španielska Malaga je obľúbenou celoročnou destináciou – počas leta láka na prímorskú polohu, po zvyšok roka najmä na objavovanie mesta. V minulom roku si zakúpilo letenky do Malagy o 42 percent viac dovolenkárov ako v roku 2021, ukazujú dáta Pelikána. Záujem rastie aj v tomto roku – len vo februári o 65 percent v porovnaní s minulým rokom. Spiatočné letenky do Malagy sa začínajú na cenovke od 82 eur s odletom z viedenského letiska.

Malaga, Španielsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Malaga, Španielsko Malaga, Španielsko

Londýn, Veľká Británia

Jednou z najdostupnejších destinácií je tento rok Londýn – lieta sa doň okrem Viedne a Budapešti aj z Bratislavy, Košíc či letiska Poprad Tatry. Londýn je dlhodobo najobľúbenejšou letenkou slovenských cestovateľov a pravidelne ide tiež o najobľúbenejšiu jednosmernú letenku. Londýn sa začína na cenovke od 46 eur s odletom z košického letiska, odlet z Bratislavy zoženú cestovatelia od 55 eur spiatočne.

Londýn, Veľká Británia Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Londýn, Veľká Británia, Big Ben, double decker Londýn, Veľká Británia

Paríž, Francúzsko

Vysoký záujem hlási aj hlavné mesto Francúzska – Paríž je rovnako ako Rím či Barcelona nesmrteľnou klasikou európskych citybreakov, ktorá láka aj na akciové letenky. Vyhľadávania leteniek do Paríža rastú na webe Pelikána o 40 percent v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku. Tie sa momentálne začínajú na cenovke od 71 eur s odletom z viedenského letiska. K dispozícii je tiež odlet z Budapešti či Krakova a Ostravy.

Paríž, Francúzsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Paríž, Francúzsko, Eiffelova veža Paríž, Francúzsko

Tenerife, Španielsko

Najväčší z Kanárskych ostrov je celoročnou destináciou vďaka svojmu príjemnému počasiu. Tenerife je momentálne jednou z najvyhľadáva­nejších a najpredávanejších destinácií, ukazujú dáta Pelikána. Spiatočné letenky na Tenerife sa momentálne začínajú na cenovke od 150 eur s odletom z viedenského letiska.

Tenerife, Španielsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Tenerife, Španielsko Tenerife, Španielsko

Madeira, Portugalsko

Ostrov Večnej jari je obľúbenou voľbou už od konca roka 2022 a vo februári si ho vybralo o takmer 200 percent viac cestovateľov ako v rovnakom období v minulom roku. Na Madeiru od minulého roka smerujú aj nízkonákladové aerolínie Wizz Air, a to priamym letom z Viedne aj Budapešti. Spiatočné letenky na Madeiru sa momentálne začínajú na cenovke od 122 eur s odletom z Viedne. Možnosťou je tiež prílet do Portugalska a následný prelet na Madeiru.

Madeira, Portugalsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Madeira, Portugalsko Madeira, Portugalsko

Sofia, Bulharsko

Bulharská Sofia patrí k top letenkám Slovákov aj vďaka svojej cenovke – v prvých dvoch mesiacoch roka rástol predaj leteniek podľa dát o 130 percent v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku. Spiatočné letenky do Sofie sa momentálne začínajú na cenovke od 51 eur s odletom z bratislavského letiska.

Sofia, Bulharsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Sofia, Bulharsko Sofia, Bulharsko
NEPOUZ, Malorka, Španielsko, leto, pláž, dovolenka, more, cestovanie Čítajte viac Aké budú top letné destinácie Slovákov? Tu sú najobľúbenejšie letenky k moru NEPOUZ, Mexiko, pláž, dovolenka, Čítajte viac Mexiko po slovensky? Do Cancúnu a k divom sveta vás prenesú akciové letenky NEPOUZ, Address Beach Resort, Dubaj Čítajte viac 10 najlepších hotelov v Dubaji. Tu musíte bývať pri ďalšej návšteve v Emirátoch!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #letenky #Pelikan.sk