Loď Viking Sigyn z tragickej zrážky v Budapešti sa bude opäť plaviť

Hotelovú loď Viking Sigyn o niekoľko týždňov opäť nasadia do pravidelnej služby, napísal server bors.hu. V máji 2019 v Budapešti spôsobila zrážku s vyhliadkovou loďou Hableány, pri ktorej zomrelo 28 ľudí. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

14.03.2023 11:00
debata

Loď Viking Sigyn sa počas epidémie koronavírusu neplavila vôbec, prevádzkovatelia ju potom využili kvôli zmenšujúcemu sa trhu len na niekoľko plavieb.

Od 25. apríla sa obnovia pravidelné plavby. Nebude to už po Dunaji, ale na Rýne medzi švajčiarskym Bazilejom a holandským Amsterdamom.

Zo zodpovednosti za zrážku s vyhliadkovou loďou je obvinený Jurij C., ukrajinský kapitán Viking Sigyn. Súdne pojednávanie sa začalo 11.marca 2020 na budapeštianskom Súde hlavného mesta.

Čelí obvineniu z ohrozenia vodnej dopravy z nedbanlivosti s následkom hromadnej nehody a z trestného činu 35-násobného neposkytnutia pomoci.

Vyhliadková loď Hableány sa v tragický večer plavila s 33 Kórejčanmi a dvojčlennou posádkou. Haváriu medzi piliermi Margitinho mosta prežili iba siedmi kórejskí turisti. Z 28 obetí vrátane dvojčlennej maďarskej posádky doposiaľ nenašli telo 41-ročnej ženy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Budapešť #loď #zrážka