Vážsku cyklomagistrálu prepoja s Istebníckou ulicou novou cyklotrasou

Do siete mestských cyklotrás v Trenčíne pribudne ďalšia. Tri mesiace potrvajú práce na výstavbe cyklotrasy, ktorá prepojí Istebnícku ulicu s Vážskou cyklomagistrálou na hrádzi Váhu. Na stavebné práce za takmer 227-tisíc eur získala trenčianska radnica nenávratný finančný príspevok. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.

24.03.2023 09:00
debata

Nová cyklotrasa bude mať dĺžku 1,6 kilometra. „Z oboch strán nového železničného mosta vybudujeme vstup a výstup na hrádzu, pričom sa cyklisti budú môcť ďalej napojiť na cyklotrasu do Nemšovej alebo opačným smerom na starý železničný most, prípadne na cyklistickú komunikáciu na Ulici Ľ. Stárka," uviedla Ságová.

Novú cyklotrasu vybudujú smerom od hrádze popri železničnej trati k Istebníckej ulici a ďalej až k Vlárskej ulici. „Od križovatky oboch ulíc pribudne na Istebníckej a Ružovej ulici vodorovné značenie, ktoré cyklistov napojí na cyklotrasu na Kasárenskej ulici. V rámci tejto investičnej akcie vybudujeme aj dva nasvietené a podfarbené priechody pre chodcov a cyklistov," dodala Ságová.

debata chyba