Okolie Bardejova pripravuje aktivity na zvýšenie návštevnosti regiónu. Takto bude lákať turistov

Oblastná organizácia (OOCR) Šariš - Bardejov plánuje v tomto roku zvýšiť návštevnosť tejto destinácie, prostredníctvom aktívnej spolupráce členov OOCR a ďalších subjektov v cestovnom ruchu. Prispieť má k tomu skvalitňovanie marketingu, propagácie a rozširovaním produktov a služieb. Bude hospodáriť s rozpočtom približne 200 000 eur, informoval riaditeľ OOCR Šariš Bardejov Radomír Jančošek.

13.04.2023 08:00
Bardejov Foto:
Historické centrum Bardejova s Radničným námestím a meštianskymi domami.
debata

„Aktívnou spoluprácou členov OOCR Šariš – Bardejov budeme pokračovať v rozvoji cestovného ruchu. Vypracujeme strednodobý strategický dokument, zabezpečíme vytvorenie marketingových a propagačných nástrojov, začneme tvoriť integrovanú sieť turistických a cyklistických chodníkov a aktívnou formou budeme prezentovať našu destináciu na domácom a zahraničnom trhu. Po odskúšaní foriem a metód spolupráce zapojíme aj ďalšie subjekty a nabudíme ich k spolupráci, k novým aktivitám a k tvorbe produktov a balíčkov služieb,“ uviedol Jančošek.

Ako povedal, OOCR sa zúčastní na veľtrhoch IMTM Izrael 2023, Katovice Poľsko, ITF Bratislava 2023 a ďalších. Pokračovať bude v marketingu a licencii Region card, pripravuje osadenie bilbordu v obci Hniezdne pred hradom Ľubovňa, dotlač informačných letákov. V pláne je vytvorenie obojstrannej turistickej mapy pre Bardejov, Bardejovské Kúpele a Svidník s okolím.

„Pribudne dotlač obrazového sprievodcu mesta Bardejov a okolia, ktorý prináša informácie o meste Bardejov, Bardejovských Kúpeľoch, Svidníku a okolí. Rovnako skladačky o židovských pamiatkach v meste Bardejov,“ doplnil Jančošek.

Rovnako pripravuje tretiu etapu dokončenia a revitalizácie okolia a úpravu terénu na Pumptracku Skateparku na Toplianskej ulici v Bardejove, dokončenie obnovy drevenej Lávky priateľstva a dokončenie obnovy nefunkčných fontán s areálom v Bardejovských Kúpeľoch. „Pripravujeme aj obnovu a realizáciu Berzeviczovej vyhliadkovej veže v Bardejovských Kúpeľoch,“ skonštatoval Jančošek.

Projekty OOCR Šariš Bardejov a ich aktivity sú realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy SR.

debata chyba
Viac na túto tému: #Šariš #Bardejov