Taliansko chce zredukovať masový turizmus, chystá veľké obmedzenie

Taliansko chce obmedziť masový turizmus. Ministerka cestovného ruchu Daniela Santancheová uviedla, že vláda plánuje sprísniť pravidlá v oblasti prenájmov bytov na krátkodobé turistické pobyty, informuje agentúra APA.

14.04.2023 11:00
Burano, Taliansko Foto:
Burano. Ilustračné foto.
debata

Santancheová v rozhovore pre utorkové vydanie denníka Il Messaggero uviedla, že v oblasti krátkodobých prenájmov panuje „divoký západ“ a niekoľko málo existujúcich pravidiel sa ignoruje.

„Potrebujeme skutočnú reguláciu a čakáme aj na to, s čím príde EÚ,“ pokračovala ministerka.

Vyňaté z nových pravidiel budú podľa nej malé obce, ktoré nemajú ubytovacie kapacity a krátkodobé prenájmy sú v ich prípade jediným riešením.

„Súkromné vlastníctvo je posvätné a keď sa rodina rozhodne prenajať izbu, nie je správne jej v tom brániť,“ povedala Santancheová.

„Situácia je však iná, ak prenajímate 20 bytov,“ dodala.

Vláda premiérky Giorgie Meloniovej plánuje inventarizáciu všetkých bytov, ktoré slúžia na krátkodobé prenájmy a hneď, ako získa úplný prehľad, zavedie opatrenia, uzavrela politička zo strany Bratia Talianska.

dovolenka, ženy, alkohol Čítajte viac Najobľúbenejšou destináciou abstinentov sú USA, treťou prekvapivo Taliansko. Tu je vysvetlenie Taliansko, Rím Čítajte viac Robotníci v Ríme objavili pri opravách kanalizácie antickú sochu Herkula Sicília, Etna, sopka, Taormina, ostrov, večer, dovolenka, leto, noc, Čítajte viac Ďalší taliansky raj predáva domy za 1 euro. Bonus? 110 % na renováciu
debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #turizmus