Čo si Američania googlia o Slovensku najčastejšie? Takú bizarnosť by ste si netipli

Ako sa čo najspoľahlivejšie dozvedieť informácie o iných krajinách a cudzích kultúrach? Samozrejme, najlepšie je ísť a na vlastné oči vidieť.

25.04.2023 06:00
debata (4)

Cestovanie je najlepším spôsobom, ako získať vedomosti o svete. To však nie je vždy možné, a tak vo väčšine prípadov zvedavosti prichádza na rad googlenie.

Keď chcú Američania vedieť, ako sa ľudia v iných kútoch planéty stravujú, komunikujú či oslavujú sviatky, mnohí z nich spustia svoje vyhľadávače. Aké otázky kladú obyvatelia USA vyhľadávaču najčastejšie? Čo ich najviac zaujíma o Slovensku?

Amsterdam, Holansko, kanály, cestovanie, turistka, turizmus, dovolenka Čítajte viac Mladá Američanka zverejnila 5 miest v Európe, ktoré už nikdy nechce navštíviť. Jej dôvody zdvihnú tlak

Na vytvorenie prehľadu analyzovala CashNetUSA údaje z Ahrefs, nástroja na výskum vyhľadávania na internete. Zistili, že hlavnými témami, ktoré Američanov zaujímajú, keď skúmajú iné krajiny, sú politika, priemysel, peniaze, jazyky, sviatky a kultúrne rozdiely, píše Mental Floss.

Spôsob, akým ľudia hovoria, dominuje mnohým vyhľadávacím dopytom, používatelia v USA sa pýtajú napríklad prečo Kanada hovorí po francúzsky? a prečo Španieli šušlú?

Niektoré otázky kladú Američania o viacerých krajinách, napríklad prečo chce Fínsko aj Ukrajina vstúpiť do NATO.

Ostatné vyhľadávania sú špecifické: prečo Írsko nemá hady?, prečo Čile nenávidí Maroon 5? a prečo má Sudán viac pyramíd ako Egypt?

Mnohé z týchto otázok majú jednoduché odpovede. Používatelia, ktorí googlia, prečo nemá Írsko žiadne hady? zistia, že svätý Patrik s tým nemal nič spoločné, Írsko sa počas doby ľadovej odtrhlo od väčšej pevniny, takže na ostrove neostali žiadne chladnokrvné plazy.

Vysoke Tatry, turistika, cestovný ruch, Štrbské pleso Čítajte viac Američanom sa k nám nechce: Väčšina sa strednej Európe zďaleka vyhýba, majú vážny dôvod

Iné otázky sú veľmi podivné a odpoveď na ne zrejme nepozná nik: dôvody nenávisti Čile k Maroon 5 môže byť ťažšie určiť.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Američania #internetový vyhľadávač