Najsexi ľudia na svete? Indovia. Druhí sú Američania, Česi na 28. mieste a čo Slováci?

Jeden národ má najkrajších a najpríťažlivejších ľudí na svete. Prieskum, ktorý uskutočnila francúzska odevná značka Pour Moi, odhalil, ktorý to je.

06.05.2023 06:00
debata
Video
V Indii vraj žijú najsexi ľudia. Zdroj: Pixabay.com/Coverr-Free-Footage

Podľa údajov stránky sú najatraktívnejšími ľuďmi na svete Indovia, na vrchol rebríčka 50 najatraktív­nejších národností ich vyniesol prieskum na sociálnej sieti, kde sa s nimi najčastejšie spájali slová ako sexi, krásny, príťažlivý.

Na druhom mieste zažiarili Američania nasledovaní Švédmi. Štvrtí najatraktívnejší sú podľa hodnotenia Japonci a len o niečo menej pekní sú Kanaďania.

Prieskumu dominovali európske národnosti, ktoré obsadili presne polovicu z celkových päťdesiatich miest. Česi skončili na 28. mieste.

Výsledné dokonalé tváre vznikli na základe kompilácie obrázkov tvárí, ktoré boli zverejnené na sociálnej sieti Reddit.

Prečo práve oni?

Dominancia Indie môže súvisieť s jej svetovo preslávenou a mimoriadne úspešnou filmovou – bollywoodskou – scénou, ktorá vyprodukovala mnoho hviezd, ktoré dosiahli medzinárodné uznanie.

Indky sa dokonca môžu tešiť z prvého miesta v samostatnom rebríčku, muži z Indie skončili druhí. Nejde však o žiadnu náhodu, tvrdí firma Pour Moi – Indky sú rekordérky svetovej súťaže krásy Miss World. Prestížny titul ich zástupkyne vyhrali dohromady šesťkrát, naposledy v roku 2017.

Za popularitou Američanov, ktorí sa v celkovom poradí umiestnili na druhom mieste, zasa stoja hollywoodske celebrity, známe po celom svete. Pohľadnejší sú však podľa prieskumu muži, ktorí obsadili štvrté miesto, zatiaľ čo ženám pripadla až desiata samostatná priečka.

Švédi sú známi svojim jednoduchým zmyslom pre štýl a módu, čo môže hrať rolu v hodnotení Švédska ako tretej najatraktívnejšej krajiny.

Samotné Japonky sú považované za druhé najkrajšie ženy na svete, muži sú v osobitnej kategórii šiesti. Ďalšie Aziatky ani Aziati sa medzi prvých desať nedostali. V celkovom poradí si kontinent pripísal iba osem miest z päťdesiatich.

Kanadskí muži? Predsa vetrom ošľahaní statní drevorubači, ktorí vo flanelovej košeli jednou rukou odstavia grizlyho a druhou si upravia drsné strnisko na mužnej čeľusti. Kanaďanky zas majú povesť vyšportovaných krások sršiacich zdravím.

Na šiestej priečke sa umiestnili Brazílčania.

Siedmi sú na potešenie zadávateľskej spoločnosti Francúzi, ktorí za svoje skóre zrejme vďačia zaužívanému zobrazeniu, ktoré ich vykresľuje ako vždy elegantných a štýlovo oblečených a romanticky naladených.

Podobný prípad sú aj ôsmi Taliani. O opálených obyvateľoch Apeninského polostrova si svet myslí, že sú dobre oblečení, vyčesaní, štíhli a dobre naladení, vždy pripravení vychutnávať si život – čo je veľmi príťažlivé a romantické.

rekord, Čítajte viac 24 hodín adrenalínu: Dvaja priatelia navštívili 9 metropol za 1 deň: Najviac ich potrápila Bratislava

Deviate miesto pripadlo Slovanom – aj keď nie Slovákom. Patrí Ukrajincom, ktorých krajina je rodiskom mnohých hollywoodskych hercov aj herečiek a modeliek.

A čo vynieslo na 10. miesto Dánov? Muži sú tu drsne príťažliví, s modrými uhrančivými očami, ženám nechýba iskra a svetlé vlasy a pleť dopĺňajú ich čaro. Pour Moi si myslí, že body získali aj vďaka svojim štíhlym a vysokým postavám.

A čo Slováci? Tí sa v rebríčku vôbec neobjavili.

Internetová stránka o metodike uviedla, že hodnotenie zahŕňalo všetky obrázky, témy a blogy, ktoré boli zverejnené na sociálnej sieti a obsahovali frázy ako príťažlivý, vzrušujúci, krásny, pekný, nádherný, dobre vyzerajúci, pekný a príťažlivý a krajina, z ktorej človek pochádzal tak získala v hodnotení bod.

Výsledok bral do úvahy aj počet príspevkov, komentárov a „lajkov“. Nakoniec vznikli ideálne tváre na základe fotiek z tej-ktorej krajiny – obrázky vytvorila umelá inteligencia pomocou Midjourney.

Obrázky vytvorené pomocou umelej inteligencie sa vyznačujú výraznými čeľusťami, muži majú skôr plaché pohľady, ženy zas veľké oči a dlhé vlasy.

Laurenzana, Taliansko, dedina, mesto, domy, Čítajte viac Mesto vypredáva domy za 1 €. Vybrať si môže hocikto, nežiada žiaden depozit lietadlo, letisko, lietanie, pristávacia dráha, Čítajte viac České lietadlo havarovalo, keď sa na palube zjavila prepašovaná obluda. Pád prežila, mačetu nie lietadlo, Željava, Juhoslávia, podzemné letisko Čítajte viac V lese neďaleko Popradu sa zjavilo lietadlo: Je to svetový unikát a predáva aj 'letenky'

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #sexi #príťažlivosť