Nestrašte turistov, žiada bývalá sovietska republika svojich občanov

Kirgizsko upozornilo svojich občanov, aby nezverejňovali negatívne informácie o krajine, ktorými by mohli vystrašiť potenciálnych turistov.

06.05.2023 09:00
debata

Bývalá sovietska republika v rámci úsilia o rozvoj cestovného ruchu nedávno zaviedla pre mnohé krajiny bezvízový režim, informuje správa agentúry AFP.

„S blížiacou sa turistickou sezónou nestrašte turistov šírením desivých správ,“ uviedol Daiyrbek Orunbekov, vedúci oddelenia informačnej politiky prezidentského ú­radu.

Ak sa stanú zločiny, má sa o nich podľa neho písať „len v kirgizskom jazyku malým písmom niekde v rohu“.

V Kirgizsku je v porovnaní s inými krajinami v regióne relatívna sloboda prejavu, ale skupiny na ochranu práv opakovane poukazujú na rastúci tlak voči miestnym médiám.

Koncom apríla miestne úrady zastavili vysielanie kirgizskej redakcie Rádia Slobodná Európa (RFE/RL). Vláda uviedla, že stanica financovaná Spojenými štátmi odvysielala „nespoľahlivé informácie… idúce proti národným záujmom“, keď informovala o minuloročných zrážkach na spornom úseku kirgizsko-tadžickej hranice.

cestovanie, lietadlo, let, nevoľnosť Čítajte viac Horor na palube: Vo vzduchu sa pilot cestujúcim priznal, že nemá oprávnenie lietať Atlantída Čítajte viac Desivá predpoveď: Cunami na 100 % zmetie mnohé európske mestá. Na útek máte 20 minút
debata chyba
Viac na túto tému: #kirgizsko