Pilot úmyselne havaroval s lietadlom, chcel byť hviezdou YouTubu, hrozí mu 20 rokov basy

Kto nie je na sociálnych sieťach, akoby neexistoval. A tak sú tam takmer všetci a mnohí sa pre vidinu miliónov sledovateľov usilujú zaujať. Ukazujú, ako si robia make-up, recenzujú, čo si kúpili, behajú po meste a strieľajú si z ľudí. No toto všetko robia aj tisíce ďalších. Preto niektorí v snahe zaujať zachádzajú do nepochopiteľných extrémov.

21.05.2023 06:00
debata (10)

Pilotovanie lietadla je samo osebe vzrušujúca činnosť, no vidieť naživo jeho zrútenie musí každého pritiahnuť k obrazovke, pomyslel si 29-ročný YouTuber a sadol do kokpitu s jasným úmyslom zmeniť svoje lietadlo na trosky a tak získať „lajky“ a zobrazenia.

Video

Trevor Daniel Jacob priznal úradom, že plánoval nechať zrútiť svoje lietadlo a všetko zaznamenať na videu, ktoré malo za cieľ zarobiť. Na videu zoskoku totiž zároveň propagoval peňaženku ako súčasť sponzorskej zmluvy.

Neskôr trosky lietadla pozbieral a zbavil sa ich, aby zabránil vyšetrovateľom skúmať miesto havárie, uvádza sa v tlačovej správe amerického prokurátora pre centrálny okres Kalifornie.

Jacob, pilot a parašutista, súhlasil s priznaním viny k jednému bodu obvinenia – ničenie a utajovanie s úmyslom brániť federálnemu vyšetrovaniu, uvádza sa vo vyhlásení.

lietadlo, letisko, lietanie, pristávacia dráha, Čítajte viac České lietadlo havarovalo, keď sa na palube zjavila prepašovaná obluda. Pád prežila, mačetu nie

Šialený let sa uskutočnil ešte 24. novembra 2021. Jacob odletel z letiska Lompoc City v okrese Santa Barbara, ale nemal v úmysle pristáť, priznal v dohode o vine a treste. Vopred si totiž naplánoval, že sa zo svojho lietadla katapultuje priamo počas letu a natočí sa na video, ako klesá padákom k zemi a jeho lietadlo s treskotom havaruje.

Ako si Jacob naplánoval, tak aj spravil a pred odletom umiestnil niekoľko kamier v rôznych častiach lietadla a so sebou vzal padák, videokameru a selfie tyč.

Približne 35 minút po štarte, keď prelietaval nad národným parkom Los Padres pri Santa Marii, sa skutočne katapultoval.

Už na zemi Jacob vo videu vysvetľuje, ako je „šťastný, že žije“ a no je taký smädný, že sa bude musieť napiť z neďalekého potoka.

Video ďalej ukazuje, ako YouTubera „zachraňujú“ miestni farmári.

YouTuber o dva dni neskôr ohlásil nehodu Národnej rade pre bezpečnosť dopravy, no úradom klamal, že lietadlo úplne stratilo výkon zhruba pol hodiny po štarte a že nevedel, kde presne havaroval.

Asi o dva týždne neskôr však na miesto incidentu priletel spolu s priateľom a naložil trosky svojho lietadla, aby ich zničil.

Celé to však akosi nedomyslel, keďže o mesiac po „nehode“ nahral video so svojím „zrútením“ na YouTube s popiskom „Zrútil som sa s lietadlom“.

Diváci ho hneď prekukli a jeho pád označili za kaskadérsky kúsok. Komentátorom na sociálnej sieti bolo okamžite podozrivé, že Jacob mal na sebe padák, nepokúsil sa dokĺznuť s lietadlom na bezpečnú pristávaciu plochu a pri opúšťaní lietadla si so sebou vzal fotoaparát a selfie tyč.

Samozrejme, Trevor Daniel Jacob prišiel o leteckú licenciu a v blízkej dobe sa postaví pred súd. Azda si z procesu nebude robiť videá. Hrozí mu až 20 rokov federálneho väzenia.

lietadlo, letisko Čítajte viac Meškali a ich bábätko nemalo letenku: Rodičia opustili syna na check-ine a bežali do lietadla Lietadlo / Lety / Let / Čítajte viac Mohlo sa to skončiť tragédiou: Lietadlo zmeškalo pristávanie, obaja piloti spali

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Pilot #havária lietadla